Şanlıurfa da aralarında husumet olan aileler barıştı;

Şanlıurfa da aralarında husumet olan aileler barıştı

Şanlıurfa...

Şanlıurfa'da, Abur ile Bardak aileleri arasında 7 yıl önce çıkan ve 1 kişinin öldüğü silahlı kavgada aralarında husumet bulunan aileler bugün kanaat önderlerinin araya girmesiyle birlikte barıştı. 

7 yıl önce dayı-yeğen arasında husumet bulunan Abur ve Bardak aileleri arasında kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada, Dayı Mehmet Abur öldü. İki aile arasında bu olay sonrası başlayan husumetin son bulması için kanaat önderi Haltanlı Aşiret dernek Başkanı Erol Günbay, Dr. Feridun Öncel ve iş insanı Mehmet Altındağ’ın devreye girmesi sonucu ve tarafların olumlu yanıt vermesiyle aileler düzenlenen barış yemeğiyle aralarındaki husumete son verdi. 

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yemekte Kuran-ı Kerim okunup taraflar tokalaşarak barıştı. Barış yemeğine Vali yardımcısı Mustafa Akın, kanaat önderleri ile bazı aşiret mensupları katıldı.

Benzer acı olayların yaşanmaması temennisinde bulunan Vali yardımcısı Akın, "Barışa katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Burada sağlanan barış her iki aileye de hayırlı olsun. Barış yemeği vesilesi ile her iki aile arasında bu zamana kadar bir soğukluğun giderilmesi gerçekleştirildi ben her iki aileye böyle bir adım attıkları için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Kanaat önderlerinin de yaptıkları konuşmalarda bir daha böylesi acı olayların yaşanmaması adına her iki ailenin mensuplarına barışı devam ettirme dileğinde bulundu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum