15 Temmuz Şanlıurfa'da coşkuyla kutlandı;

15 Temmuz Şanlıurfa'da coşkuyla kutlandı

Şanlıurfa tv haber...


15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şanlıurfa'da coşkuyla kutlandı. Binler vatandaş meydanlara inerek coşkuya ortak oldu.

15 Temmuz 5'inci yıldönümü anma etkinlikleri Şanlıurfa'da renkli görüntülere sahne oldu.

Şanlıurfa Müzesi önünde "Türkiye Geçilmez" temalı resim sergisi ile başlayan akşam etkinliğine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Demokrasi şehitlerinin de anıldığı programda toplu kılınan akşam namazının ardından Kuran tilaveti okundu. Darbe girişimi ile ilgili belgesel ve sin vizyon gösterimlerinin de ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusala sesleniş konuşması ise alana kurulan dev ekranlardan izlendi.

Bayrakların renklendirdiği gecede konuşan konuşan Vali Erin şunların söyledi: 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “15 Temmuz 2016 FETÖ’nün ihanet teşebbüsünün, darbe girişiminin 5'nci yılındayız. Emperyalizmin uşaklığını yapan terör örgütlerinden bir tanesi olan  ama farklı bir yöntemi, farklı bir yöntemi, sinsiliği ve münafıklığı ilke edinen ve bu sebepten dolayı da yeraltından  hazırlıklarını gizlice ama planlı bir şekilde neredeyse 40 yıla aşkın bir süre gerçekleştiren FETÖ terör örgütünün ihanet teşebbüsünün, darbe girişiminin, işgal girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Devletin imkanlarını kullanarak, devletin silahlarını devlete ve millete yönelterek acımasızca ama korkakça teşebbüste bulundular. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yollarla seçilmiş hükümetini alt etmek, Türkiye’yi Türk Milletini daha da ötesi bütün ümmeti emperyalizme teslim etmek üzere giriştikleri ihanet teşebbüsü Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah’ın yardımı, milletin iradesi ortaya konulan cesursa, kahramanca püskürtüldü. Darbe girişimi başarısız kılındı. 300 civarında zırhlı aracı ve binlerce otomatik silahı kullandılar. Allah’ın yardımı ve milletimizin her zaman ortaya koyduğu cesaretle, bu saldırı sinsiliğinin son halkası da akamete uğratıldı."

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum