Açıkgöz görevinden istifa ettiğini açıkladı.;

Açıkgöz görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Şanlıurfa Sağlık...

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uzm. Dr. Abdurrahman Açıkgöz istifa ettiğini açıkladı.Uzm. Dr. Abdurrahman Açıkgöz, istifasına ilişkin sosyal medyada yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“İl Sağlık Müdürümüz ile yaptığım görüşme sonrasında 15.04.2019 tarihinden bu yana yürütmüş olduğum Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevimden ve Şanlıurfa İL Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım.
Şanlıurfa’nın  250 Yoğun Bakım Yatağı, 700 Servis yatak kapasitesiyle  950 yataklı hastanemizde önce kızamık salgını sonrasında Barış Pınarı harekatı ve en sonunda 1,5 yıldır COVİD-19 Pandemisi başta olmak üzere sağlık hizmet sunumunda elimden geldiği gücümün yettiği kadarıyla idari ekibimle ve hastanemiz çalışanları ile hizmet etmeye çalıştık. Diğer  Kamu, Özel ve Üniversite Hastanelerine sevk veren bir kurumdan bu hastanelerden sevk alan bir kuruma dönüşmesi sürecini hep beraber başardık.
 
AÇIKGÖZ: “KAMUNUN KAYNAKLARI KAMUNUN GELİŞİMİ İÇİN KULLANILMIŞTIR”
Hastanemizde öncesinde bulunan 204 Yoğun bakım yatağı 250’ye çıkarılmış olup 2 yıl öncesine göre  gün içerisinde hizmet veren aktif poliklinik sayısı en az %50 arttırılmıştır. İlimizin en yüksek fatura kesen hastanesi (24 milyon) olması sağlanmıştır. Aylık yaklaşık 1,5 milyon TL’yi bulan Özel Hastanelere olan ödediğimiz miktar son 7 aydır aylık ortalama 100.000TL ye düşürülmüş olup kamunun kaynakları yine kamunun gelişimi için kullanılmıştır. Sağlık Bakanlığımıza bağlı sadece birkaç hastane de kullanılan Trijenerasyon sisteminin gerekli izinleri, eğitimleri ve eksiklikleri tamamlanarak ayda ortalama son 7 aydır aylık ortalama 100.000TL ye düşürülmüş olup kamunun kaynakları yine kamunun gelişimi için kullanılmıştır.
Sağlık Bakanlığımıza bağlı sadece birkaç hastane de kullanılan Trijenerasyon sisteminin gerekli izinleri, eğitimleri ve eksiklikleri tamamlanarak ayda ortalama sırada olan ilimizin önemli bir oranda düşmesi sağlanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüzün destekleriyle hastanemiz bünyesine birçok yeni Tıbbi Cihaz ve ekipman eklenerek hastalarımızın başka illere giderek karşılaştığı zorlukların önüne geçilerek yaşadıkları sorunlar azaltılmıştır.
Bugün itibar ile 7/24 esasına göre emanet aldığımız Şanlıurfa’nın en büyük hastanesini başka bir Başhekim arkadaşımıza emanet ediyorum.
 
“HAKKIMIZ VAR İSE HELAL OLSUN SİZLER DE HELAL EDİNİZ”
2,5 yıl içerisinde hergün daha çok çalışarak İlimiz Kamu Hastanelerinde yapılan ameliyatların %40’inin yapılır hale geldiği Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanemiz, Kadın Doğum ve Çocuk branşlarının yanında Erişkin Branşlarda da verdiği hizmetlerle İlimizde Sağlık alanında üzerine düşeni yapmıştır.
Hiçbir makam ebedi değildir, bizler için gerçek makam şifasını bulan bir hastanın yüreğidir. Umarım bundan sonraki süreçte de Şanlıurfa  Eğitim ve Araştırma Hastanemiz İlimizin Sağlık alanındaki misyonuna söz getirmeyecek daha da gelişmesini katkı sağlayacak şekilde yoluna devam eder. Hepiniz Allah’a emanet olunuz. Hakkımız var ise helal olsun sizler de helal ediniz. Hoşçakalın…
BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum