Şanlıurfa'da Bunlara Kim Dur Diyecek?;

Şanlıurfa'da Bunlara Kim Dur Diyecek?

Şanlıurfa tv Haber...

Şanlıurfa tv Özel Haber; 

Son zamanlarda Şanlıurfa’da adeta halkın ve esnafın korkulu rüyası haline gelen çekçekçilere dur demenin yasal bir düzenleme yapmanın zamanı gelmedi mi?

Her gün 15-20 Şikayet 

Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde hemen her köşe başında rastladığımız çekçekçiler muhtarları, halkı, esnafı belediyelerin temizlik ve şuski personellerini adeta canından bezdirmiş durumda. Görüştüğümüz mahalle muhtarları bu grubun artık katlanılmaz hale geldiğini her gün telefonlarına en az 15-20 şikayet geldiğini belirttiler.


Çöp konteynırlarının içine girip çöpleri cadde ve sokaklara serpiştirerek mahalleyi adeta savaş alanına çeviren araçlara zarar veren, lögar kapaklarını yerinden söküp araçlara çocuklara tehlike saçan, binaların korkuluk demirlerini, araçların akülerini söken, yolda arkalarındaki çekçek arabaları ile  trafiği tehlikeye atan bu kişilere artık düzenleme gelmesi şart olmuştur.


Karaköprü Belediyesinin Sıfır atık ile mücadele konusunda sözleşme imzaladığı ve Karaköprü ilçesinde bu işi profesyonel firma var fakat yeterli değil bu işin yasal şekilde düzenlenmesi zabıta ve kolluk kuvvetlerinin elinin güçlenmesi gerekiyor. 



Diğer Şehirlerde ki gibi tek tip kıyafet kuralı

Şanlıurfa Büyükşehir ve ilçe belediyeler ve Şanlıurfa Valiliği ortak çalışma ile başta diğer şehirlerde ki gibi, toplanma merkezi,tek tip ve numaralı kıyafet dağıtarak bunları kontrol altına alabilir.



Bu sayede artan hırsızlıkların ve tehlikenin önüne geçilmiş olunur. Bu yasal düzenleme yapılmayan veya dur denilmeyen her gün bu sorun büyüyerek devam eder. 

Şanlıurfa tv Özel Haber


 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum