Tuvalete Git Sanal Para Kazan;

Tuvalete Git Sanal Para Kazan

Güney Koreli bilim insanı, insan dışkısını metan gazına çeviren bir tuvalet geliştirdi. Bu yenilenebilir enerji kaynağı ayrıca kullanıcılara sanal para ödülü veriyor....

Güney Kore’de bir çevre mühendisi insan dışkısının yeşil enerji ürettiği bir sistem tasarladı. Ulsan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsünün (UNIST) tuvaletini kullananlar hem ihtiyacını gideriyor hem de karşılığında sanal para kazanarak istediği ürünü satın alabiliyor.

Reuters‘ın haberine göre, UNIST’de şehir ve çevre mühendisliği profesörü Cho Jae-weon, biyogaz ve gübre üretmek için dışkı kullanan bir laboratuvara bağlı çevre dostu bir tuvalet tasarladı. BeeVi tuvalet dışkıyı bir yeraltı tankına vakum pompası aracılığıyla gönderiyor. Böylece su kullanımını da azaltılıyor. Ardından orada mikroorganizmalar atıkları enerji kaynağı haline gelen metana ayırıyor.

Ortalama bir insan günde yaklaşık 500 gram dışkılıyor. Mühendis, bunun 50 litre metan gazına dönüştürülebileceğini söyledi. Bu gaz 0,5 kWh elektrik üretebilir veya bir arabayı yaklaşık 1,2 km sürebilir. Bu yeşil enerji üreten tuvalet hem enerji sağlıyor hem de kullanıcılarına para kazandırıyor.

KAMPÜSTE TUVALET KULLANIMIYLA  ALIŞVERİŞ İMKANI

Her kullanım kampüste bir kahve veya bir kitaba (ya da başka bir şeye) dönüşüyor. Cho, Korece Ggool isimli (bal anlamında) sanal para birimi geliştirdi. Her tuvalet kullanımı size günde 10 Ggool kazandırıyor. Böylece kampüste istediğiniz ürünü satın alabiliyorsunuz.

Cho Jae-weon, insan dışkısının önemli bir gübre ve enerji kaynağı olduğunu belirterek, “Bu değeri ekolojik dolaşıma soktum.” dedi.

Ggool’la alışveriş yapan lisansüstü öğrencisi Heo Hui-jin, “Dışkıların kirli olduğunu düşünmüştüm. Ama şimdi benim için çok değerli bir hazine. İstediğim herhangi bir kitabı almayı düşünmek için yemek zamanlarında bile dışkı hakkında konuşuyorum.” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum