Santur Sanatçısı Sedat Anar'dan Şanlıurfa'ya Müzik Şehri Eleştirisi;

Santur Sanatçısı Sedat Anar'dan Şanlıurfa'ya Müzik Şehri Eleştirisi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine Santur sanatçısı Sedat Anar'dan Müzik Şehri eleştirisi.. ...

Şanlıurfa'lı Santur sanatçısı Sedat Anar Şanlıurfa'da konser yapmam için Santur ile Çiğköfte yoğurmam gerek.


Santur sanatçısı Sedat Anar sosyal medya hesabından Şanlıurfa büyükşehir belediyesini eleştirerek şunları söyledi; 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi UNESCO’ya “Müzik Şehri” başvurusu yapmış. Ben pandemi başlamadan önce konser yapacaktım. Bir sebep göstermeden konsere üç dört gün kala tam dört defa iptal ettiler. Tabii bunu yapanlar utanmadı. Urfalıyım ve 17 yaşıma kadar kadar Urfa/ Halfeti’de yaşadım. Santur çalıyorum ama Urfa’da konser yapabilmem için santurla çiğ köfte yoğurmam gerek. Urfa’da konser soran dinleyicilerime duyurulur: “Yakın zamanda kendimiz bir konser organize edeceğiz. Belediyedeki arkadaşları da bekliyoruz konserimize. Bilet parası da istemiyoruz:)”
Bir de şöyle bir şey var.
Ne zaman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hakkında bir twit atsam hemen feyk hesaplardan saldırı oluyor. Haydi size de iş çıktı. Gelin ve saldırın güzelce. Eleştirilmeye bile tahammülünüz yok. Urfa tanıtımına Alişan ve Demet Akalın’ı çağırmaya devam edin.
Şu saatten sonra zaten belediye bünyesinde konser yapmam. Ama gerçekten Urfa Kültürü sıra gecesi, halay ve çiğ köfte ve isottan ibaret değil. Ben anlatamadım bunu. Anlamayacaklarına da çok eminim. Sanattan anladığınız: “Haydi çepik çepik, lo lo le le :))


Santur Sanatçısı Sedat Anar Kimdir

1988 yılında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Argıl köyünde dünyaya geldi. Çocukluğu hikâye anlatıcısı olan dedesi ile def eşliğinde ilahiler söyleyen ninesinin yanında geçti. İkokul öğretmeninin tavsiyesiyle üçüncü sınıftan beri bağlama çalmaya başladı. Santur öğrenmek için İran'a giderek Necid Pirmuhammedi ve Cavid Musapur'dan santur, Araş Ruygar'dan def eğitimi aldı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde lisans eğitimine başladı.

Ankara'da sokak müziği yapan sanatçı Çaykovski Konservatuvarı'nda, İran'da konserler vermiştir. 2013 yılında Ahenk Müzik'ten ilk albümü olan Belagat'ı çıkarmıştır. 2017 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından müzik dalında ödüle layık görülmüştür. 2017 yılında Arapça, Farsça, Türkçe ve Kürtçe ilahilerin yer aldığı Ayrı Dilden Aynı Gönülden adlı albümünü çıkarmıştır.



 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum