Musiad Şanlıurfa Yatırımcılarla Birlikte Şanlıurfa'yı Dünya'ya Tanıtmak istiyoruz;

Musiad Şanlıurfa Yatırımcılarla Birlikte Şanlıurfa'yı Dünya'ya Tanıtmak istiyoruz

MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi yönetim kurulu üyeleri, genel kurul sonrasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçı, “Bu şehirde bütün aktörleri entegre bir şekilde hareket etmesi gerekir” dedi. ...

MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi yönetim kurulu üyeleri, genel kurul sonrasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçı, “Bu şehirde bütün aktörleri entegre bir şekilde hareket etmesi gerekir” dedi. 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçı ve yönetim kurulu üyeleri, genel kurul sonrasında ilk toplantısını düzenledi. Özel bir otelde düzenlenen toplantıya MÜSİAD üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda, Şanlıurfa’daki sorunlar konuşulurken, sorunların çözüm noktasında öneriler sunuldu. Kenttin büyük bir genç nüfusa sahip olduğu ve gençlerin istihdamı noktasında çalışmalar yapılması gerekliliği dile getirildi.
Bu şehirde gençlere çaba sarf edilmesi gerektiğinden bahseden MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçı, “MÜSİAD Ailesi, Sivil Toplum Örgütünün Türkiye’deki en önemli ayaklarından biridir. 1990 yılında kurulan, bir duruşun, bir kültürün kurumudur.  MÜSİAD şube bazında Türkiye’de 86 ve Dünya genelinde 227’ye ulaşmış kocamın bir ailedir. Şanlıurfa genç nüfusa sahip olması nedeniyle hem istihdam hem de üretim alanında çok ihtiyacı olan bir şehirdir. Sadece sorunları tespit etmekle yetinemeyiz. Bu sorunların çözümü de bizim elimizde. Bugün biz kendi zümremiz olarak buradayız. Kendi üzerimize düşen görevleri ifa etmek. Yaptıklarımızı sizlere arz etmek için buradayız. Şehirle ilgili kaygı hepimizin olması gerekiyor. Biz bu şehirde genç nüfusla iftihar ediyoruz. Bu şehirde gençlere çaba sarf edilmeli. Organize Sanayi Bölgemizde 310 tane fabrika var. OSB, 25 bin istihdam sağlıyor. Bu şehir çok kısa bir sürede 3 milyona doğru gidecek. Yaş ortalaması 20. 2’dir. Müthiş bir yaş potansiyelidir. OSB’de sadece 25 bin istihdam şehir için söylenecek rakam değil. Matematiksel olarak ta bu rakamlarla da oran ve orantı bile yapılmaz. Bu şehirde kim yatırım yapacak? Tabi ki bizler yapacağız. Biz bu şehri Göbeklitepe’siyle,  Balıklıgöl’üyle, tarih ve coğrafya alanında çok özel bir şehirdir. Biz bu şehirle ilgili Dünya’ya yansıyan bir şehir nasıl kuracağız” dedi.
 
“YAPTIRIMCILARLA BERABER KENTİ DÜNYA’YA YANSITMAK İSTİYORUZ”
Saatçı, “Göreve geldiğimde bu yana MÜSİAD Ailesi’nin global sermayesini Şanlıurfa’ya getirebilmek. Burada uluslararası markalarla birlikte Şanlıurfalı yatırımcılarla buluşturup ve o yaptırımcılarla beraber kenti Dünya’ya yansıtmak istiyoruz. Bizim hepimizin geçmişi burada. Kendi şehriyle kaygısı, derdi olmayan insanın başkalarından yardım beklemesi yanlış bir düşüncedir. Ben bu şehrin sorunlarına kayıtsız kalamıyorum. Biz çabalıyoruz ama biz sadece çabalamamız yetmiyor. Bu şehirde bütün aktörleri entegre bir şekilde hareket etmesi, bir araya gelmesi gerekir. Bürokrasinin mücadelesini görüyorum ama yetmiyor. Biz hala uçak seferleriyle ilgili konuşup duruyoruz. Normal şartlarda uçak seferleri normal hale gelmesi gerekiyor. Bu komşu vilayetlere baktığımızda gerçekten ben hayranlıkla bakıyorum. Çok hızlı sanayi ve üretim alanında büyüyorlar. Onlarla bizim aramızda fark nedir diye baktığımızda, Urfa’nın önemli bir yatırım şehir olmasına rağmen yavaş ilerlemekteyiz. Kazancın olduğu bir şehirde yaşıyoruz. 3 milyona doğru giden bir şehirde eğitim sorunlarımızın, sağlık sorunlarımızın elbetteki konuşulması gerekiyor. Buraya yatırımcı gelebilmesi için doğru ve güzel haberleri ulusal arenalara taşınılması lazım. Şanlıurfa ile ilgili haberler yaparken çok dikkatli olmanızı istihram etmenizi istiyorum. Birlikte kalkınmayı, bir zenginliği birlikte amaç edinemesek hepimiz birçok noktada sıkıntı çekeriz. Hepimizin menfaati ortaktır. Biz birbirimize sahip çıkmasak, gelecek nesillere iyi bir miras bırakmış olmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum