Başkan Yanmaz; Şanlıurfa Milletvekilleri Ne iş Yapar;

Başkan Yanmaz; Şanlıurfa Milletvekilleri Ne iş Yapar

Saadet Partisi Şanlıurfa il başkanı Niyazi Yanmaz açıklamaları...

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, gerçekleştirdiği basın açıklamasında kentte yaşanan sorunlara değindi. Yanmaz, kentte son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, partisinin il binasında basın açıklamalarında bulundu. Yanmaz, Şanlıurfa’da son zamanlarda artan intihar vakaları, kazalar, kavgalar, DEDAŞ gibi bir çok konuda açıklamalarda bulunarak, sorunların çözümü için yetkilere seslendi.

 Urfa’nın milletvekilleri ne iş yapar?

Şanlıurfa-Suruç yolunda yaşanan kazalara değinen Yanmaz, “Şanlıurfa Türkiye’nin 8. büyük şehri. Urfa kadim bir kenttir. Şanlıurfa tarım ve turizm şehridir. Şanlıurfa eğitimde bakıldığında hep son sıralarda görüyoruz. Okuma yazma bilmeyenlerin sayısı fazla. Urfa’da mevsimlik işçiler Türkiye’nin çeşitli illerine çalışmak için gidiyorlar. Şanlıurfa Türkiye’nin yüzde 50 pamuğunu üretiyor. Urfa önemli ölçüde fıstık üretiyor. Fıstık araştırma merkezi Antep’te Adıyaman’da var ama Urfa’da yok. Urfa’nın milletvekilleri ne iş yapar? Urfa hem pamuk hem de fıstık üretiyor. Bu ürünlerin tüketiciye ulaştırmada maalesef bir organize edilemiyor. Urfa-Suruç yolunda çok kaza oluyor. Geçen hafta en az 10 kez kaza oldu. O yolda kaç kişi hayatını kaybetti, kaç kişi yaralandı. Bir tane Urfalı’nın sahibi belediye başkanı, bürokrat, milletvekili yokmu? Birisi de çıksın bir şey desin. Bu sorunlarda mı Cumhurbaşkanlığı’na gidecek. Öyleyse bu insanlar bir şey yapamayacaksa neden seçildiler. Urfa bir Nemrudu gördü. Nemruddan sonra en büyük zülüm DEDAŞ’tır. Bu yazın sıcağında sular gelmez olur mu? İhtidarın duyarsızlığı da var” dedi.
 
“URFALI GENÇLER İNTİHAR EDİYOR”
Şanlıurfa’da son dönemlerde intiharın arttığını vurgulayan Yanmaz, “Urfa’da gençler ha bire intihar ediyorlar. Aileler arasında kavga, gürültü, yaralama, öldürme, katletme. Bu nasıl bir memleket. Bu memleket nasıl bu hale geldi. Bu sorunları çözümleyecek olanlar seçilenler, atananlar. Bu şehrin ismini lekelemeye kimsenin hakkı yok.  Bu şehirde elektrik saatlerce kesiliyor. 1950’lerin ülkesi gibi. Bu kafayla mı uzaya gidilecek. Ne zamana kadar aldatacaklar. Ben sade bir vatandaş olarak şehrimde kazaların, olayların olmasını istemiyorum. Yetkiler susmuş. Urfa’da sade vatandaş diyor gençler uyuşturucu bataklığına düşmüş. Biz Urfa’yı Şanlıurfa olarak görmek istiyoruz.  Eğer Urfa bugün bu seviyeye gelmişse AK Parti’nin keyfiliğinden dolayıdır. Belediye neden dışarıya ihale veriyor? Kimseye hesap vermek mecburiyetinde değiller ki. Kendilerini memleketin sahibi sanıyorlar. Biz bu ihtidardan umudumuzu kesmişiz” ifadelerini kullandı.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum