Birecik'de öğrenciler projeye ortak oldu ;

Birecik'de öğrenciler projeye ortak oldu

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fevzipaşa İlkokulu öğretmenlerinden Tuğba Kılıç, bir e-Twinning projesi The DOC projesine öğrencileriyle birlikte ortak oldu. ...

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fevzipaşa İlkokulu öğretmenlerinden Tuğba Kılıç, bir e-Twinning projesi The DOC projesine öğrencileriyle birlikte ortak oldu.
Ukrayna ve Fransa yabancı ortaklı projede öğrencilere iklim değişikliğinde 3 elementin (hava-su-toprak)bir belgesel ile anlatılmaya çalışıldı. Öğretmen Tuğba Kılıç, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İklim değişikliği ve Covid-19 salgını dünyanın en büyük sorunları haline gelince kendimize şu soruları sorduk:
Covid-19 salgınının iklim değişikliğine etkisi var mı? Ya da iklim değişikliği 3 temel elementi ( su-toprak-hava ) etkileyerek enfeksiyon riskini daha da mı artırdı? Bu bağlamda öğrencilerimiz her ay 3 elementten biri hakkında belgesel çekip, deneyler yapıp, medya okuryazarlığı ve web 2.0 araçları ile  teknolojiyi doğru yönde kullanarak hazırlayacakları kamu spotlarıyla toplumu bilinçlendirmeye çalıştık.
Mart ayında başladığımız projemiz mayıs ayı sonunda sona erecek. Çocuklar bu sürece kadar su ayak ve karbon ayak izini hesapladılar. Atık materyallerden hazırladıkları kamera ve mikrofon yaparak hava su toprak konulu röportaj yaptılar. Röportaj soruları hazırlanan anketler aracılığıyla öğrenciler tarafından belirlendi. Hava, su ve toprak konulu deneyler yaptılar. Projemiz kapsamında yaptığımız çalışmalardan belgesel hazırlanarak proje çıktısı haline getirilecek.”
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum