Şanlıurfa Yeni Meydanlara Kavuşuyor;

Şanlıurfa Yeni Meydanlara Kavuşuyor

Şanlıurfa Haberleri...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni meydanlar ve yeni yeşil alanlar kazandırmak amacıyla projelerini hayata geçiriyor.Şanlıurfa’nın kalbinde bulunan betonarme yapıların yıkım işlemlerine eski ŞANMED binası diye bilinen binanın yıkımıyla başlayan Büyükşehir Belediyesi, ardından Kızılay Binasının da yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. ŞUTSO binasının satın alındığını ve kısa bir sürede de ilk kepçeyi vuran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, son olarak geçmişte yeşil alan olan eski belediye ana hizmet binasının yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. Bu kapsamda “Kızılay Meydan Projesi” alanı tamamen gün yüzüne çıkarken belediye binasının yerine yapılacak ‘Belediye Parkı’ için de çalışmalar devam ediyor.
 
HACI KAMİL KONAĞI ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE EDİLİYOR
Şehrin ortak paydası için bölgede yeni cazibe merkezleri oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yine şehrin ortasında bulunan ve yıllarca atıl durumda bekleyen Hacı Kamil Konağı içinde girişimlerde bulunarak tarihe tanıklık eden konağı Şanlıurfa Turizmine kazandırıyor.
 
BEYAZGÜL: HACI KAMİL KONAĞINI İHYA EDECEĞİZ
Tarihi Konaktaki restorasyon çalışmalarını incelemek üzere bölgeye giden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hacı Kâmil Konağı’ndaki çalışmalar hakkında ilgili daire başkanlıkları ve birim müdürlerinden bilgiler alarak 1903 yılında Hacı Yusuf Kâmil tarafından 12.000 altın harcanarak yaptırılan ve tarihe tanıklık eden Hacı Kâmil Konağı aslına uygun şekilde restore ediyoruz. Burası uzun zamandır atıl vaziyetteydi. Çok kısa zamanda ihya edeceğiz inşallah” dedi.
 
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum