Arslan: Erteleme kararını iptal edemedik;

Arslan: Erteleme kararını iptal edemedik

23 yıldır Evren Sanayi Kooperatif Başkanlığını yürüten Mustafa Arslan, Evren Sanayi Sitesi’nin çok büyük değer kazandığını ve bölgelerinde birçok yatırımın yapılmasında ön ayak olduğunu belirtti. ...

23 yıldır Evren Sanayi Kooperatif Başkanlığını yürüten Mustafa Arslan, Evren Sanayi Sitesi’nin çok büyük değer kazandığını ve bölgelerinde birçok yatırımın yapılmasında ön ayak olduğunu belirtti. 
Ertelenen genel kurul hakkında da konuşan Arslan, delege sayılarının 300’ün üzerinde olmasından dolayı İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ertelendiğini açıkladı. Şanlıurfa’da korona virüsü salgınından dolayı geçtiğimiz pazar günü yapılması planlanan Evren Sanayi Kooperatifi Genel Kurulu, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Pandemi dolayısıyla iptal edildi. Bin civarında üyenin oy kullanacağı seçimin, üye sayısının 300’ün üzerinde olmasından dolayı iptal edildiği bildirildi. Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan, yaptığı açıklamada, Pandemi nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararının bulunduğunu hatırlatarak, “Genel kurullar 300 üyenin üzerinde olduğu zaman yapılması uygun değil. 300’ün altında üyesi olan idareler, kooperatifler, odalar kişi başı 8 metrekare alan oluşması koşuluyla genel kurullarını yapabiliyorlar. Bizim Evren Sanayi Kooperatifi bin ortaklı. Biz çalışmalarımızı yapmıştık ancak Çevre Şehircilik Müdürlüğü bu yasayı göz önüne alarak genel kurulu yapamayacağımızı bildirdi. Biz defalarca ortaklarımızı ziyaret ederek, seçim çalışmalarını sürdürdük. İnşallah önümüzdeki süreçte genel kurullarla ilgili yeni bir düzenleme yapılır ve bizde o zaman sağlıklı bir şekilde genel kurulumuzu yapacağız” dedi.
 
“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAMIŞTIK, KONGRE ERTELENDİ”
Evren Sanayi Kooperatifinde genel kurul hazırlığından da bahseden Arslan, “Bizde genel kurul hazırlığı şöyle geçiyor: Bir ay önceden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne üye sayımızı belirleyerek genel kurulu yapmak üzere müracaatta bulunuruz.  Daha sonra bin ortağımıza da iadeli taahhütlü mektup göndererek genel kurul yapacağımızı duyururuz. Akabinde gazetede de ilanımız yayınlanır. Biz bu süreci tamamladık, bitirmiştik ve pazar günü genel kurul yapacaktık ancak cuma günü Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden bizi arayıp, üyemizin çok fazla olduğundan dolayı ve pandemi nedeniyle vakaların artış gösterdiğinden dolayı genel kurulun ertelendiğini bildirdiler” diye ifade etti.
 
“ERTELEME KARARINI İPTAL EDEMEDİK”
Arslan, genel kurulun ertelenmesinin ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Kasım Gülpınar ile AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’yla görüşmelerde bulunduğuna dikkat çekerek “Ancak İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı olduğu için erteleme kararını iptal edemedik. İnşallah esnafımızın, şehrimizin hayrına olur. Cenabı Hak, ben ve yönetim kurulu kardeşlerimiz, gerek memleketimize gerekse esnafımıza hayırlı işlerde muvaffak olmayı nasip etsin. Esnafımız ve kooperatif ortaklarımız bizi burada 23 yıldır zaten tutmuşlar, yapmış olduğumuz hizmetler de kamuoyunun takdirindedir” diye kaydetti. 
Evren Sanayi Sitesi’ne bakıldığında çok büyük değer kazandığını vurgulayan Arslan, Evren Sanayi Kooperatifi’nin bölgelerinde birçok yatırımın yapılmasında ön ayak olduğunu belirtti. 
 
“YENİ BİR SANAYİ SİTESİ OLUŞACAK”
Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi döneminde esnafa yönelik bir imar planı çalışması da yapıldığını vurgulayarak, “Büyük Alanlı tarafında 981 dönümden oluşan tır, kamyon, ağır iş makinesi kooperatifine çok güzel bir imar planı yapılmış oldu. Mülkiyet sorunu yaşandı. Büyükşehir Belediyesi TOKİ’den alıp esnaf kardeşlerimize verecek, bunun için çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki süreçte orada bir Evren Sanayi büyüklüğünde yeni bir sanayi sitesi oluşacak. Bu da şehrimizin sanayileşmesi anlamında önünü açmış olacak” şeklinde konuştu.
 
“ULAŞIM SIKINTILARIMIZIN GİDERİLMESİ GEREKİYOR”
Evren Sanayi Sitesi’nde ulaşım anlamında sıkıntı yaşadıklarını ve bu sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşmelerimiz oldu. Evren Sanayi Sitesi’nin giriş çıkışında acilen kavşak düzenlemesi yapılmalı. Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 30 bin çalışan var, bu çalışanların hepsi toplu taşıma ile buraya geliyorlar. Birçok yapı ve yerleşiminde güzergâhımızda bulunması kavşaklarımızın önemini daha da arttırmakta.
 
“ÇEVRE YOLUNUN ŞEHRİMİZE KAZANDIRILMASI LAZIM”
Bu sorun kavşakların hemen yapılması ile çözülür. Bundan önce ise kuzey batı çevre yolunun şehrimize kazandırılması lazım. Çevre yolu tamamlanmadan kavşak çalışması da yapamayız. Diğer sorunlarımıza gelecek olursak Evren Sanayi Bölgesinde yeni iş yerlerine ihtiyacımız var. Otomobil tamirciliği kapsamında eksikliklerimiz var yeni iş yererine ihtiyacımız var. Aşağıdaki küçük sanayinin taşınmasında çok sorunlar yaşandı, eylemler yapıldı ama şimdi baktığımızda bütün esnafımızı bir çatı altında topladık. Üst mahkemeye devredilmiş bir sorunumuz var o sorun bir an önce çözülmezse gelecekte genç kardeşlerimiz hem kira hem de istihdam konusunda sıkıntı yaşayacaklar. Bizler dedik ki esnaftan paraları biz toplayalım daha sonra inşaatları belediye yapsın. Ancak yapılan görüşmelerimizde belediyeler önce mülkiyet sorunu çözülsün daha sonra bir şeyler yaparız dediler. Şuan evren sanayi bölgesi Şanlıurfa’nın gerek sosyal gerek iş konusunda önemli bir yere sahip. Burada 15 bin kişilik nüfus barınmakta, buraya baktığımızda esnaf ve sanatkârın yetiştiği bir yer. Bu şekilde bir mekânı derme çatma yapılardan kurtararak, bu duruma getirmek önemli bir konu.”
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum