Viranşehir turizmde çekim merkezi olacak ;

Viranşehir turizmde çekim merkezi olacak

Viranşehir ilçesi Stratejik Turizm Eylem Planı çalışmalarının değerlendirildiği bir çalıştay düzenlendi. Alınan kararlar ile ilçenin turizmde geliştirilmesi ve turizmde çekim merkezi olması hedefleniyor. ...

Viranşehir ilçesi Stratejik Turizm Eylem Planı çalışmalarının değerlendirildiği bir çalıştay düzenlendi. Alınan kararlar ile ilçenin turizmde geliştirilmesi ve turizmde çekim merkezi olması hedefleniyor.

2020 yılında Viranşehir'de başlatılan Stratejik Turizm Eylem Planı çalışmalarını değerlendirmek üzere bugün Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. koordinesinde bir çalıştay düzenlendi.

Viranşehir Belediyesi, Viranşehir Kaymakamlığı, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Kent Konseyi, Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletme Bölümü, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcileri çalıştaya katıldı. Görüş ve önerilerin alındığı çalıştay Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve Genel Müdür Mehmet Uncu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Çalıştayda Viranşehir'in mevcut tur rotalarına bir cazibe merkezi olarak eklenmesi, kültür ve inanç turizminin geliştirilmesi, kent merkezi ve kırsal alanlardaki anıtsal yapıların korunması, Viranşehir mutfağının tanıtımının yapılması, ilçenin sahip olduğu kültürel çeşitliliğin korunması ve ilçede bulunan doğal ve kültürel değerler değerlendirilerek önerilen plan kararları ve projeler katılımcılarla tartışıldı.

 

ALINAN KARARLAR

Karacadağ, Tek Tek Dağları ve akarsuların oluşturduğu vadiler ile birlikte Viranşehir'in sahip olduğu doğal varlıkların zenginliği, kentin çok katmanlı kültürel yapısının ilçenin bir çekim merkezi olarak gelişmesi açısından önemi vurgulandı. İlçede konaklama, seyahat, yeme içme sektörü, gezi rotaları, markalaşma ve tanıtım, pazarlama ve iletişim ana başlıklarında ilgili kurumların da görüşleri alınarak; 11 adet proje ve fizibilite çalışmasının hazırlanacağı ifade edildi. İlçedeki kültür ve inanç turizmine katkı sağlayacak etkinliklerin geliştirilmesi gerektiği konuşuldu. Şanlıurfa’nın 1,5 gün olan konaklama gün sayısını en az 3 güne çıkarmak için ilçelerin turizm destinasyonuna dönüştürülmesi amacıyla diğer ilçelerde de Stratejik Turizm Eylem Planları çalışmaları devam edeceği belirtildi.

Viranşehir İlçesi Stratejik Turizm Eylem Planı hedef süresinin ise beş  yıl olarak belirlendiği öğrenildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum