Başkan Yanmaz Urfa'nın sorunlarını anlattı;

Başkan Yanmaz Urfa'nın sorunlarını anlattı

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak, kentteki en büyük sorunun DEDAŞ olduğunu belir ...

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak, kentteki en büyük sorunun DEDAŞ olduğunu belir

Saadet Partisi İl Başkanı M. Niyazi Yanmaz, parti il binasında basın toplantısı düzenleyerek, Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet aramak amacıyla oturma eylemi yapan Şenyaşar Ailesinin durumu, DEDAŞ, Şehir Hastanesi, tarım ve son zamanlarda partiden istifa eden üyelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

YANMAZ’DAN ŞENYAŞAR AİLESİNE DESTEK 
Şenyaşar Ailesi için adaletin bir an önce tecelli edilmesi gerektiğini belirten Yanmaz, “Çocuğunu kaybeden bir anne başvuracağı ne kadar yetkili makam varsa tüm hepsine başvurarak adalet istiyorum diyor. Şenyaşar ailesini ziyaret ettik. Bu kadını gözaltına aldılar. Biz siyasetçi olarak kimin haklı olduğunu bilemeyiz ama geçen 3 yıl içerisinde adaletin tecil etmediğini söylüyoruz. Geciken adalet adalet değildir” dedi.


Şanlıurfa’da yaşanan sorunlara da değinen ve kentin en büyük sorunlarının başında gelen DEDAŞ’ı eleştiren Yanmaz, “AK Parti cephesinden ifade edilenler şunlar: inşallah, olacak, yapılacak, edilecek, deniliyor, sürekli. Urfa’nın en büyük sorunu DEDAŞ. DEDAŞ’ın içerisinden çıkamıyorlar. DEDAŞ özel kurum olduğu için kendine göre kuralları var ama sen devletsin DEDAŞ’ı denetlemek senin görevin. DEDAŞ kendi kafasına göre elektriği kesemez. Bunun için bakanlar, milletvekilleri, ilçe başkanları devreye girdi. Şimdi gelinen bu noktada il başkanının söylediği şu: Ben Ankara’ya elektrik sorununu çözmek için gittim ama baktım olmuyor GES projesine geçelim. Bakan bunun yasal olmadığını söyledi. Bunun için bir torba yasası çıkartacaksın. Bu onaylanacak, yürürlüğe girecek. Bu sürede kaybolan zaman ne olacak? Sadece çiftçiler değil, Urfa’nın en zengin semti Karaköprü’de bile her gün elektrikler kesiliyor. DEDAŞ şu an Urfa’da en büyük aşiretten, en büyük kişiden, daha büyük gibi görünüyor” diye ifade etti. 

ŞEHİR HASTANESİ TEPKİSİ 


Yanmaz, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin 2 yıl geciktiğini söylemesine de dikkat çekerek, “Buranın ilk temeli Faruk Çelik tarafından atıldı. İlk temeli 5 yıl önce atıldı. Üstüne üstlük kaç kez temel atıldı. Hali vakti iyi olan insanlar tedavi için İstanbul’a, Ankara’ya, Antep’e gidiyor ama zavallı, fakir insanlar, gelir düzeyi düşük insanlar maalesef bizim hastanelerimizde can çekişiyorlar. Şehir hastanesini yapmadıkları gibi bir de zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar. Güneydoğu illeri arasında en kötü durumda olan il Urfa’dır ve maalesef Urfa Türkiye’nin sekizinci büyük ilidir” ifadelerini kullandı.
Yanmaz, Türkiye’nin dört bir yanına Urfalı tarım işçilerinin çalışmaya gittiğini sözlerine ekleyerek, “Şimdi burada bir piyasa var. Hiçbir Konyalı çiftçi, tarım işçisi Türkiye’nin dört bir yanına gitmiyor. Siz Urfa’da sulu tarım yapmanıza rağmen tarım işçilerimiz dışarıya gidiyorlar. Şimdi bu giden insanların çocukları nisan ayında gidip, ekim kasım ayında gelirse bunların eğitimi nasıl olur? Kardeşim bu ülkeyi 19 yıldır siz idare ediyorsunuz. Her sene aynı tabloyu seyrediyoruz” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİSİ’NDE YAŞANAN İSTİFALAR
Yanmaz, Saadet Partisi’nde yaşanan istifalara da değinerek, şu ifadelere yer verdi:
“Gençlikte bu tür hatalar olabiliyor. Geçen süreç onlarında öfkelerine yenildiğini gösteriyor. Biz arkadaşlarımızı bırakmıyoruz. Arkadaşlarımız yine gelip camiamızda görev yapacaklar inşallah. Bizim kimseyi dışlamak gibi bir düşüncemiz yok” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum