Şanlıurfa ile 4 ilde PKK/YPG operasyonu;

Şanlıurfa ile 4 ilde PKK/YPG operasyonu

Mardin'de Suriye uyruklu PKK/YPG'li 2 terörist, sınırda gözaltına alındı. Teröristlerle bağlantısı bulunduğu belirlenen 8 kişi de, Şanlıurfa ile birlikte 4 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı....

Mardin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre;Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışma sonucunda, sınırdan ülkeye giriş yapmak isteyen, Suriye uyruklu, PKK/YPG'li 2 teröristi gözaltına aldı. Teröristlerin üzerlerinde ve irtibatta oldukları kişilerin evlerinde yapılan aramalarda; 4 kilo 115 gram plastik patlayıcı, 2 zaman ayarlı bomba ve 1'i uzaktan kumandalı olmak üzere 3 bomba düzeneği ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Teröristlerin, bu patlayıcılarla mega kentlerde eylem yapmayı planladıkları öğrenildi.

AYAKKABI TABANINDAN PATLAYICI ÇIKTI

Bu arada yapılan aramalarda ele geçirilen zaman ayarlı bomba düzeneğinin spor çantalarında yapılan özel bölmelere gizlendiği görüldü. Ayrıca plastik patlayıcı maddenin ise, giydikleri ayakkabı tabanı ile ayakkabı sayası arasına yerleştirilmesi dikkat çekti. Bunun yanı sıra şampuan ve jöle kapları içine de plastik patlayıcı madde gizlendiği ortaya çıktı.

Bu teröristlerle bağlantılı olduğu belirlenen kişilere de Şanlıurfa, İstanbul, Antalya ve Nusaybin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, 8 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 4 terörist, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum