Halfeti'de otel hakkında yıkım kararı!;

Halfeti'de otel hakkında yıkım kararı!

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ndeki Şitamrat Otel'in izinsiz yapıldığı ve ilçenin sülietini bozduğu gerekçesi ile Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından yıkılmasına kadar verildi....

Bölgenin incisi Halfeti'nin tarihi ve doğal güzelliğini bozan otel hakkında yıkım kararı çıktı.

Bölgenin saklı cenneti Halfeti'de dönemin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir’in onayıyla yapılan; ilçenin tek ve 3 yıldızlı oteli olan Şitamrat Otel hizmete girdiği 5 yılın ardından yıkım kararı ile karşı karşıya kaldı.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak'ın talimatları ile Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na otelin Eski Halfeti Koruma Amaçlı İmar Planı ve kısmen Halfeti Kentsel Sit Alanı içerisindeki otelde yapı ruhsatına aykırı uygulamaların bulunduğu gerekçesi ile bir yazı gönderildi.

Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda Şimaliye Mahallesi'nde yer alan otelin kuruldan izin almadan yapıldığı, Halfeti Kentsel Sit Alanı'nın silüetini olumsuz etkilediği gerekçesiyle Halfeti Belediyesi tarafından 6 ay içerisinde kaldırılmasına karar verildi.

Karar hayata geçtiğinde ilçenin eski görünümüne kavuşması sağlanacak.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum