Suriyeli Muhammed, 7 sonra yeniden yemek yiyecek;

Suriyeli Muhammed, 7 sonra yeniden yemek yiyecek

İçtiği asidik madde  nedeniyle yemek borusu yanıp tamamen kapanan ve ağız yoluyla beslenemeyen 11 yaşındaki Muhammed Ömer, Harran Üniversitesi Hastanesi'nde   geçirdiği ameliyatın ardından yeniden ağız yoluyla  beslenmeye başladı....

Yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye’nin Halep kentinden ailesiyle kaçıp Gaziantep’e yerleşen küçük Muhammed, 4 yaşındayken yanlışlıkla asidik madde içti. İçtiği sıvı nedeniyle yemek borusu büyük hasar gören Muhammed, midesine takılan bir tüp sayesinde beslenmeye başladı. 7 yıldır ağız yoluyla beslenemeyen Muhammed için ailesi, Harran Üniversitesi Hastanesi’nin Çocuk Cerrahisi Polikliniğine başvurdu.

YENİ YEMEK BORUSU YAPILDI

Yapılan değerlendirmenin ardından Muhammed’e yeni bir yemek borusu yapılması kararı verildi. Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Emin Boleken ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz başkanlığındaki 15 kişilik ekip, 11 saat süren ameliyatın ardından Muhammed’e midesinden tüp oluşturarak yeni bir yemek borusu (gastrik tüp özofagoplasti) yaptı. Geçirdiği başarılı ameliyatın ardından, yıllar sonra ağız yoluyla beslenmeye başlanan Muhammed sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

İçtiği asidik madde nedeniyle yemek borusu yanıp tamamen kapanan ve ağız yoluyla beslenmeyen 11 yaşındaki çocuk hasta, 7 yıldır başka bir merkezde midesine takılan bir tüp ile (gastrostomi kateteri) beslendiği öğrenildi.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum