Yeşil: Mayıs ayından sonraki seçimlere katılabileceğiz;

Yeşil: Mayıs ayından sonraki seçimlere katılabileceğiz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 17 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğuna karar verdi....

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçime girebilecek partilerin listesini açıkladı. Buna göre, geçen yıl 15 olarak açıklanan parti sayısı bu yıl Genç Parti ile Muhafazakar Yükseliş Partisi'nin (MYP) eklenmesiyle 17'ye yükseldi. AK Parti'den ayrılan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ve eski Bakan Ali Babacan’ın kurduğu DEVA olası bir seçime giremeyeceği görüldü.

YEŞİL: MAYISTAN SONRA SEÇİMLERE KATILABİLECEĞİZ

Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Abdullah Yeşil, bu konuyla ilgili ŞANLIURFA TV HABER’ya yaptığı açıklamada, partilerinin mayıs ayından sonra yapılacak seçimlere katılabileceğini açıkladı.

Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Abdullah Yeşil, yaptığı açıklamada, seçimle ilgili yanlış bir söylentinin ortada dolaştığını belirterek, “Yüksek Kurulu (YSK) diyor ki: ‘Bugün seçim yapılırsa 17 parti seçime girer.’ Bugün seçim zaten olmaz. Gelecek Partisi olarak 1 Mayıs’tan itibaren yapılacak olan bütün seçimlere giriyoruz. Ortada dolaşan olaylar gerçek dışıdır. Bir seçime karar verilirse, 3 ay sonra seçim olur. Biz zaten 1 Kasım’da kongrelerimizi bitirdik. Parti olarak 41 ilde teşkilatlanma ve kongreler yaptık. Gelecek Partisi olarak 50 ilde kongre yapmış durumdayız. Büyük kongreyi de yaptık. Şuanda 75 ilde de resmi olarak il başkanlarımız kurulmuştur” dedi.

HANGİ PARTİLER SEÇİME KATILABİLECEK

YSK kararına göre seçime girme yeterliliğine sahip partiler şunları: İYİ Parti, AK Parti, Anavatan Partisi, BTP, BBP, CHP, DP, DSP, Genç Parti, HDP, Hürdava Partisi, MHP, MYP, Saadet Partisi, TKP, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi.

EN AZ 41 İLDE SEÇİMDEN 6 AY ÖNCE...

Siyasi Partiler Yasası'nın 36. maddesine göre, bir siyasi partinin seçime katılabilmesi için, "İllerin en az yarısında (41 il) seçim gününden en az 6 ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM'de grubunun (en az 20 milletvekili) bulunması" gerekiyor.

Bu arada DEVA Partisi'nin de Haziran ayında yeterliliğe sahip olması bekleniyor.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum