11 Nisan Meydan Projesi ile ilgili yeni gelişme;

11 Nisan Meydan Projesi ile ilgili yeni gelişme

Şanlıurfa Belediyesi eski meclis üyesi Mehmet Cafer'in, yeşil alanın betonlaşmasından dolayı dava açtığı 11 Nisan Meydan Projesi ile ilgili önemli karar alındı. Bilirkişi heyeti raporunda; Söz konusu projede, İmar Yasası'nda yer alan yeşil...

Şanlıurfa’da yıllar önce büyük tartışmalara sebep olduğu halde ve halkın karşı çıkmasına rağmen yeşil alanın betona dönüştüğü 11 Nisan Meydanı ile ilgili Mehmet Cafer’in açtığı dava, halen mahkemede devam ediyor. Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde Meclis Kararı alınan 11 Nisan Meydan Projesi, daha sonra eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer’in açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından iptal edildi. 2014 Yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından yeniden Meclise getirilen 11 Nisan Meydan Projesi, bir kez daha Meclisten çıktı. Bu karara da itiraz eden Cafer, konuya bir kez daha itiraz ederek, projeyi mahkemeye taşıdı. Ancak bu kez Cafer’in yaptığı itiraz mahkemece reddedildi. Bu gelişmenin ardından konuyu bu kez Gaziantep İdare Mahkemesi’ne taşıyan Cafer, burada da ret kararı alınca bu kez Danıştay’ın yolunu tuttu.

DANIŞTAY CAFER’İ HAKLI BULDU

Danıştay 6. Daire Başkanlığı, Cafer’in başvurusunun usulden reddedildiğini, başvurunun kabul edilmesini talep etti ve İdare Mahkemesi’ndeki dava dosyası yeniden açıldı. Bu kez davanın görüldüğü Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na Bilirkişi Heyeti’nin hazırladığı rapor sunuldu.

BİLİRKİŞİ RAPORU: PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YANLIŞ

Bilirkişi tarafından mahkemeye sunulan raporda, söz konusu projede, İmar Yasası’nda yer alan yeşil alanın değiştirilemeyeceği hükmünün çiğnendiği ve plan değişikliğinin yanlış olduğu belirtilerek, “Dava konusu planın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve teknik ilkeleri ile mevzuata uygum olmadığı ve kamu yararı taşımadığı kanaatine varılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bu rapora göre; Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi Başkanlığı tarafından Belediye Meclis Kararının iptal edilmesi bekleniyor. Bu kararın iptal edilmesi durumunda Novada AVM’nin de yıkılması da gündeme gelecek.

CAFER: 9 YILDIR MÜCADELE EDİYORUM

11 Nisan Meydan Projesi’ni Danıştay’a kadar taşıyan Cafer, Gazete İpekyol’a yaptığı açıklamada, Urfa halkı ve çocuklarımız için 9 yıldır mücadele ettiğini belirterek, “11 Nisan alanının yeşil alan kalması için sürecin sonuna geldik. İnşallah mahkeme kararıyla Urfalıların hakkı olan bu alan, tekrardan yeşil alan olarak düzenlenecektir” dedi.

11 NİSAN MEYDAN PROJESİ HAKKINDA

Şanlıurfa’nın en merkezi yerinde bulunan 11 Nisan Stadyumu, Kapalı Spor Salonu ve çay bahçeleri meydan yapılmak üzere 2012 yılında eski Bakan Faruk Çelik’in de katıldığı törenle yıkılmıştı. Daha sonra dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından bu devasa alan için 11 Nisan Meydan Projesi hazırlanmıştı. Bu proje kapsamında meydanın yanı sıra alana alışveriş merkezi (AVM) ve camii yapılmıştı.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum