Söylemez: 2020 dirilişimiz, 2021 yükselişimiz olsun;

Söylemez: 2020 dirilişimiz, 2021 yükselişimiz olsun

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, 2021'e sayılı günler kala yeni yıllar ilgili temennilerini dile getirdi....

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı Rıdvan Söylemez'in 2020 değerlendirmesi ve 2021 dilekleri şu şekilde:

"2020 yılını geride bırakmaya sayılı günler kalmışken, İnsanlık olarak büyük sınavlardan geçtik. Dünya salgın hastalıklar ile mücadele ederken, depremler, seller, savaşlar ile çok kötü bir yılı geride bıraktık. Yaptığımız araştırmalar doğrultusunda Corona virüsünün 2021 yılında da devam edeceği, bu doğrultuda kısıtlamaların süreceği ve Dünya genelinde ekonomik sıkıntıların devam edeceği kanaatindeyiz.

Bölgemize baktığımız zaman Ortadoğu her zamanki gibi kaynayan kazan... Abd-İran sürtüşmesi Amerika'ya yeni seçilen Başkan Joe Biden ile daha çok derinleşebilir ve hatta savaşa dönebilir. Suriye'de durum iyi değil. Suriye maalesef ki bir Devletten çok birçok devlet ile bağlantılı olan örgütlerin at koşturduğu bir bölge haline geldi. 2021'de bu durumun düzeleceği zor görünüyor.

2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da Ermenistan'ın rahat duracağı yok. Fırsat buldukça Azerbaycan üzerinden bölgede savaş çıkarmaya devam edecektir. Azerbaycan konusunda tavrımız elbette ki nettir. Azeri kardeşlerimizin her ne olursa olsun yanında olacağımızı tüm dünyaya gösterdik. Karabağ'ı Azeri kardeşlerimiz ile bir olup Ermenilerin elinden almamız ilerleyen zamanlarda Türki Cumhuriyetleri ile bağlantılarımızın daha çok güçleneceği ve ileride güçlü bir Türk Birliğini sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Yıllardan beri olduğu gibi Akdeniz'deki ağırlığımızı tazelemek için 2020 yılında yaptığımız girişimler meyvesini vermeye başladı. Libya'yı Fransızların eline bırakmadığımız gibi saflarımızı sıklaştırarak Akdeniz'deki hakimiyetimizi de daha güçlü şekilde sürdüreceğimizi tüm Dünya gördü. Yunanistan ve Fransa bu bölgedeki ağırlığımızı kaldıramadıysa da bizim için önemli olmadı. Bizler Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Akdeniz'deki varlığımızı ve ağırlığımızı güçlendirerek sürdüreceğiz. Karadeniz'de bulduğumuz doğalgaz rezevlerine, Akdeniz'de de Allahın izniyle bulacağımız yer altı kaynaklarını ekleyerek bölgenin süper gücü olmaya devam edeceğiz.

2020 yılında daha sayabileceğimiz bu kadar olumsuzluklar yaşanırken Türkiye olarak dimdik ayakta kaldık, hatta bölgede Osmanlı döneminde olduğu gibi gücümüze güç katarak büyümeye devam ettik. Ekonomik sıkıntılar bu varoluş ve diriliş mücadelemizi gölgeleyemez. Recep Tayyip Erdoğan ile yürüdüğümüz bu yolda Dünyanın 5'ten büyük olduğunu herkese göstereceğiz.

Rabbim yeni yılda başta Ülkemiz ve Halkımız olmak üzere tüm Ümmet-i Muhammed'e birlik, beraberlik, bolluk ve bereket ihsan etsin, Rabbim Ülkemizin ve Ümmetin düşmanlarına fırsat vermesin İnşallah..."

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum