Babacan’ın Partisi Olası Erken Seçime Nasıl Hazırlanıyor?;

Babacan’ın Partisi Olası Erken Seçime Nasıl Hazırlanıyor?

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın liderliğindeki DEVA Partisi'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, 1. Olağan Büyük Kongre sürecine ilişkin VOA Türkçe’nin sorularını yanıtladı...

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın liderliğindeki DEVA Partisi, gelecek haftaki kongresinde hukukun üstünlüğüyle ekonomik iyileşme mesajını verecek ve seçimlere katılma yeterliliğini kazanmasıyla Türkiye genelinde üye olmak isteyenlere partiyi açacak.

Demokrasi ve Atılım Partisi, kısa adıyla DEVA Partisi, iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) ayrılık rüzgarlarıyla Türkiye siyasetinde TBMM’de İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile temsil edilen siyasi partilerden birisi oldu. Ankara’da 9 Mart’ta kuruluşunu gerçekleştirmesiyle birlikte 11 Mart’ta kamuoyuna Ali Babacan’ın sunuşuyla parti programı ve kadrosu tanıtıldı. Ancak 2020’nin Corona virüsü salgını etkisi altında geçmesi nedeniyle Türkiye’de siyaset de aynı şekilde etkilendi. DEVA Partisi yıl içerisinde salgın gerekçeli yasaklamalar ile seçimlere katılabilme yeterliliğini sağlayabilmek için 81 ilde örgütlenme çalışmalarını yürüttü.

Corona virüsü salgını siyasette örgütlenmeyi değiştirerek, DEVA Partisi örneğinde Türkiye’de internet aracılığıyla dijital platformlar üzerinden görüşmeler ile yürüyen bir süreci ortaya çıkardı. Yine de Türkiye’nin yüz yüze iletişime dayalı siyaset kültürü ve toplumsal beklentiler itibariyle Ali Babacan, Ekim ayında Çorum İl Kongresi’yle sahaya indi. Öncesinde Babacan, ailesiyle birlikte Corona virüsü rahatsızlığına yakalandığı için sahaya inişi de sekteye uğradı. Dolayısıyla 2020 yılında Türkiye siyasetini şekillendirecek etkileri olan Corona virüsü salgını koşullarında DEVA Partisi, nihayetinde gelecek hafta 1. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum