Bakan açıkladı! Şanlıurfa'da vaka sayısı daha da düştü;

Bakan açıkladı! Şanlıurfa'da vaka sayısı daha da düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Şanlıurfa'da günlük vaka sayısının yüzde 40 oranında düştüğünü açıkladı....

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin beklediği aşıyla ilgili bilgiler paylaşan Bakan Koca Çin aşısının pazar gecesi Türkiye'ye gelmek üzere yola çıkacağını belirtti. Aşının koruyuculuğunun yüzde 91,25 oranında olduğunu açıklayan Bakan Koca İngiltere'de görülen mutasyonla ilgili olarak da "İngiltere'dekine benzer bir mutasyona rastlamadık ama genom analizi yaparak bununla ilgili daha net bir şey söylemek mümkün" dedi.

Açıklamalarında Şanlıurfa'daki koronavirüs vakalarının son durumuna dair bilgiler de paylaşan Bakan Koca "Sıkı takip ve tedbirlerin uygulanması sayesinde günlük vaka sayılarında Gaziantep'te yüzde 66, Tekirdağ, Bursa ve İzmir'de yüzde 60, Ankara ve Samsun'da yüzde 55, Trabzon ve Adana'da yüzde 50, Diyarbakır ve Hatay'da yüzde 48, Kayseri ve Kocaeli'de yüzde 45, Şanlıurfa'da yüzde 40, Antalya'da yüzde 30 ve Mersin'de yüzde 30'a varan düşüşler sağlandı. İstanbul'da vaka sayısında önemli oranda düşüş kaydedilirken, bu durum poliklinik başvurularına yüzde 50, hastane yatışlarına ve yoğun bakım doluluk oranlarına yüzde 25 olarak yansıdı." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca daha önce Şanlıurfa'da günlük vaka sayılarının yüzde 30 oranında düştüğünü duyurmuştu.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum