Harranlı öğrenci Şanlıurfalıların desteğini bekliyor;

Harranlı öğrenci Şanlıurfalıların desteğini bekliyor

Harran Üniversitesi Öğrencisi Mustafa Şimşek'in işitme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için sunduğu proje, halk oylamasına açıldı....

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği sın sınıf öğrencisi Mustafa Şimşek, işitme engelli vatandaşlar için bir proje hazırladı.

Hazırlanan proje ile işitme engellilere işitme dilinin yazı veya sese ya da yazı veya sesin işitme diline çevrilmesi sunulacak. Harranlı öğrenci Şimşek, geliştirdiği projesi için T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu engellilerin hayatını kolaylaştıran tasarım, ürün, proje ve uygulamaları desteklemek için yapılan Erişilebilirlik Ödülü Projesine başvurdu.


Proje, Bakanlık tarafından halk oylamasına sunuldu. Oylamaya sunulan projenin birinci olabilmesi için destek isteyen Şimşek, Şanlıurfalıların oy vermesini talep etti. Şimşek, projesini ise şu sözlerle tanıttı:

"İşitme engeli olan bireylerin en büyük sorunlarından biri sözel iletişimde fonksiyon kaybı yaşadıklarından iletişim olarak gözlenmektedir. İşitme yetersizliği olan bireylerin sorunlarını en aza indirmek, iş yaşamlarındaki verimliliği artırmak, gündelik yaşamı sürdürmede iletişim olanağı sağlamak amacıyla bu projede önerilen 'Break The Silence' isimli uygulama ile görüntü işleme ve 3D teknolojileri kullanılarak işaret dillerini tanıyıp sese veya yazıya çeviren, sesi veya yazıyı da 3 boyutlu işaret diline dönüştüren uygulama geliştirilmektedir."

Oy vermek için TIKLAYINIZ!

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum