Urfalı vatandaşlara 'yapılandırma' için kritik uyarılar;

Urfalı vatandaşlara 'yapılandırma' için kritik uyarılar

Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin, başvuru süresi 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek yapılandırma konusunda açıklamalarda bulunarak, vatandaşları uyardı....

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin, 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek 7256 sayılı yasaya başvuru ve ödemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin, yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükünün azaltılarak taksitler halinde ödenmesine imkân verilmesi, kesinleşmiş vergi alacağına ilişkin ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması amacıyla geniş bir kitleyi ilgilendiren ve pek çok vergi ve diğer borç türlerini içeren dolayısıyla da kaçırılmaması gereken fırsatlar sunan 7256 sayılı vergi ve diğer borçların yapılandırılmasına ilişkin kanundan yararlanmak için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020’dir” dedi.

Vergi Dairesi Başkanı Tekin, yasadan yararlanma başvurularının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, Gelir İdaresi Başkanlığının borç yapılandırma ve diğer vergisel işlemlerde elektronik ortamda başvuru imkanlarını maksimum düzeyde genişlettiğini aktardı. Tekin, bugün itibariyle İnteraktif Vergi Dairesi (www.ivd.gib.gov.tr) adresi üzerinden 7256 sayılı yasadan yararlanma işlemi dahil 197 işlemin vergi dairesine uğramadan elektronik ortamda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Tekin, başvuru ve ödemelerin son ana bırakılmamasını, aksine, gerek fiziki gerekse elektronik ortamda yoğunluk ve yavaşlamalara sebebiyet verme ihtimalinin de hesaba katılarak erkenden yapılması çağrısında bulundu.

Başvuru sırasında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerinden birinin tercih edilebileceğini aktaran Tekin, peşin ödemenin tercih edilmesi durumunda idari para cezalarında yüzde 25 indirim yapıldığını, yine gecikme zammı ve faiz yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından ise yüzde 90 gibi astronomik bir indirimin gerçekleştiğini dolayısıyla bu imkanlardan yararlanmanın borç yükünü önemli oranda azaltacağını söyledi.

Yapılandırılan tutarların 2 ayda bir ödenecek şekilde 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebileceğini, ödemelerin ise vergi dairesine ve bankaya gitmeden yine elektronik ortamda anlaşmalı bankaların kartları ve kredi kartı kullanılarak yapılabileceğini dile getiren Tekin, peşin ve ilk taksit ödemelerinin 1 Şubat 2021 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerektiğini açıkladı.

ŞANLIURFA TV HABER


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum