Deva Partisi Genel Başkanı Babacan Yeni Bir Başlangıç Yapmanın Zamanı Geldi;

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan Yeni Bir Başlangıç Yapmanın Zamanı Geldi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şanlıurfa'ya geldi. ...

Deva Partisinin Şanlıurfa 1. Olağan İl Kongresine katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Yıllardır 'GAP, GAP' dedi bu ülke. Ama hala tamamlanmadı. Kanal İstanbul parasına Güneydoğu'da suyun götürülmediği bir karış toprak kalmaz" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şanlıurfa'ya geldi. 

Sabah saatlerinde kente gelen Babacan, Şehitlik Çamlık'ta düzenlenen Şanlıurfa 1. Olağan İl Kongresine katıldı. Kongreye, Babacan'ın yanı sıra DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, üyeler ve partililer katıldı. 


Kongre, Ali Babacan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Babacan, İzmir'de meydana gelen depreme değindi.



İşte, Babacan'ın konuşmasından satır başları:

Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün sizlerle Şanlıurfa Teşkilatımızın 1. Olağan İl Kongresi vesilesiyle beraberiz. Sözlerimin hemen başında İzmir'deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Şu anda partimizden bir heyet de İzmir'de inceleme yapıyor. Biz şu anda Şanlıurfa'dayız ama aklımız da İzmir'de.

Bugün eşsiz tarihinde birçok dine, millete, devlete ev sahipliği yapmış, Göbeklitepesi ile UNESCO dünya tarih mirasında yer almış dillere destan Şanlıurfamızdayız. Şanlıurfa, Türkleriyle, Kürtleriyle, Araplarıyla çok dilli, çok kültürlü bir şehrimiz. Üç semavi dinin de kutsal kabul ettiği bu topraklar her geleni büyülüyor. Farklılıklar bizim en önemli zenginliğimiz.

'YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMANIN ZAMANI GELDİ'

Artık eski hesaplaşmaları, kavgaları arkada bırakıp, yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi. Kavgalar, hesaplaşmalar hiçbir sorunumuza çare olmadı. Geçmiş, doğruları ve yanlışlarıyla, içinden geçtiğimiz ortak geçmişimizdir. Geçmişi değiştiremeyiz. Hiçbirimiz geçmiş üzerinde uzlaşmak zorunda da değiliz. Ama geleceğin ipleri elimizde. Yarınları, hepimizin ortak yarını yapabiliriz. Türkiye’nin yüzünü geçmişten bugüne ve yarına çevirebiliriz.

'ŞANLIURFA’NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ'

2018 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren Göbeklitepe gibi, Gümrük Hanı’nı, Hazreti İbrahim ve Hazreti Eyüp makamlarını ve daha pek çok değerimizi bilmek, bunu tüm dünyaya hak ettiği şekilde tanıtmamız gerekiyor. 12 bin yıllık Urfamız bugün 2 milyonu aşan nüfusu, 500 bini bulan muhacir misafirleri ile koca bir metropol. Şanlıurfa’nın sorunlarını biliyoruz. Urfa hem tarım hem de sanayi açısından muazzam potansiyele sahip bir şehrimiz. Bu potansiyelin gerçekleşebilmesi için altyapıya, ulaşıma, çiftçimizin desteklenmesine ve güçlendirilmesine ihtiyaç var. Urfa’ya hep vaat edilip, ihalesi yapılıp sonraki seçime kadar unutulan tüm projeleri sizlerin de onaylayacağınız bir plan kapsamında DEVA Partisi iktidarı olarak en kısa zamanda ele alacağız.

'ÇİFTÇİLERİMİZİN KAPALI SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞMASI İÇİN GAYRET EDECEĞİZ'
Urfa’nın bereketli ovaları, tarım kaynakları, zenginlikleri var. Bu bereketli toprakların modern sulama imkanlarına kavuşması için çalışacağız. Harranlı, Akçakaleli çiftçilerimizin kapalı sulama sistemine kavuşması için gayret edeceğiz. Hilvan’da, Karakeçili’de, Viranşehir’de sulamanın yetersiz oluşu, ürün çeşidini olumsuz yönde etkiliyor. Çiftçimiz için daha modern alt yapıların oluşturulması gerekiyor. Her şeyden önemlisi çiftçimizin desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerekiyor. Tarım sektöründe işverenin ve tarım işçilerinin sosyal güvenliğinin mutlaka sağlanması gerekiyor.

 


 

'MEVSİMLİK İŞÇİLİK ŞANLIURFA'NIN KADERİ DEĞİL'

Şanlıurfa’ya yatırım gerekiyor. 150-200 bin Şanlıurfalı kardeşimiz, her sene mevsimlik işçi olarak başka bölgelere göçmek zoruna kalıyor. Seyahatleri çok kötü şartlarda ediyorlar. Bu tablo Şanlıurfa’nın kaderi değil. Bunların hepsinin çözümü var. Önemli olan Şanlıurfa’ya yatırım yapılması. Hem tarıma, hem sanayiye, hem hizmet sektörüne, hem turizme yatırım yapılması ve Şanlıurfa’nın yeni iş imkanlarına kavuşması gerekiyor. Formül burada. Yatırım için güven ortamı gerekiyor. Gençlerimizin çalışacağı iş yerlerinin oluşması için yatırım gerekiyor. Bugün maalesef Türkiye’nin dört bir köşesinde yatırımlar durdu denecek kadar az miktara indi. Son iki yıldır çalışan sayısı hızla azalıyor. Bırakın yeni istihdamı, yeni iş sahalarını, yaklaşık Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi geldiğinden bu yana sürekli azalıyor. Güven ortamı mevcut yönetim eliyle artık oluşturulamaz. Yapamayacaklar, o dönem kapandı. Mevcut yönetimin Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulamayacağını gördüğümüz için yeni bir siyasetle, DEVA Partisi’yle yola çıktık.

'HÜKÜMETİN AKLI RANT PROJELERİNDE'

Sulamada kullanılan pompaların elektrik giderleriyle ilgili sorunlar var. Burada gerçekten bir adaletsizlik görüyoruz. Bu ciddi bir maliyet getiriyor. Bu soruna köklü çözüm bulmak, sulama projelerinin tamamlanmasından geçiyor. Burada bizim gerçekten sulama projelerine önem vermemiz gerekiyor. Maalesef hükümetin şu anda aklı, kafası tamamen rant projelerinde, rant. Yıllardır 'GAP, GAP' dedi bu ülke. Ama hala tamamlanmadı. Özellikle sulama ayağı eksik. Burada su kanallarına ihtiyaç varken, sürekli Kanal İstanbul'u duyuyoruz. Bir Kanal İstanbul parasına Güneydoğu'da suyun götürülmediği bir karış toprak kalmaz. Siz önceliğinizi neye göre kuruyorsunuz?Burada çiftçimizin bir an önce suya kavuşması gerekiyor. Aksi halde gerçekten yazık olacak. Gençlerimiz iş aramak için çabalıyor. GAP'ın master planında sulama ile birlikte özelile meyve, sebze, çiçekçilik, tıbbi ve yağlı bitkilerin yetiştirilmesi büyük önem taşıyacak. Aksi halde bakıyoruz Şanlıurfa'nın verimli ovaları dururken, sebze ihtiyacı uzaklardan geliyor. Halbuki toprak hazır, su da hazır ama biraz uzakta. İşte o suyu da buraya getireceksiniz.

'VATANDAŞIMIZ İŞSİZLİK KARŞISINDA EZİLİYOR'

Biz Şanlıurfa'nın sorunlarını çözmek için çalışmaya hazırız. Şanlıurfa'yı sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel açıdan da kalkındırmak için hazırız. DEVA Paritsi hazır, Şanlıurfa hazır mı? İnşallah hep beraber bunları gerçekleştireceğiz. Şu anda Türkiye'nin içine düştüğü durum ülkenin kaderi değil. Bizim dönemimizde Türkiye'de kişi başında düşen milli gelir 12 bin 500 dolara çıkmıştı. Hükümetin son açıkladığı programda bu yıl içerisinde milli gelirin 8 bin 300'e düşeceği söylendi. Bu 12 bin 500, bizim 14 yıl önce yakaladığımız bir rakam. Kur artmaya devam ederse artık 8 bin dolarlık rakam Türkiye için hayal olacak. Gelecek yıl bunun da altını göreceğiz. Vatandaşımız işsizlik, pahalılık karşısında eziliyor. Halktan kopmamak gerekiyor. Eğer o irtibat koparsa, yönetenler ülkenin gerçeklerinden koparsa artık bir değişiklik zamanı geldi demektir. 

'DEMOKRASİ, HUKUK, ADALET SORUNU VAR'

Türkiye'de bir demokrasi, adalet, hukuk sorunu var. Şeffaflık, hesap verebilirlik çok çok önemli. Türkiye'de parti tüzüklerine baktığımızda en ileri partinin DEVA olduğunu görüyoruz. Bizim partimizde yüzde 50, 50 kuralı var. Bu çok önemli.

'ŞANLIURFA'NIN SESİNİ ANKARA'YA TAŞIYACAĞIZ'

Yıllarca Şanlıurfa'nın en önemli sorunu neydi? Ankara durmadan Şanlıurfa'ya isimler gönderiyor. Biz, DEVA olarak Şanlıurfa'nın sesini, temsilcilerini Ankara'ya taşıyacağız. Orada hakedildiği şekilde temsil edilmesini sağlayacağız.

DEVA Partisi olarak çok büyük yeniliklere imza attık. Toplumu kutuplara ayırmayacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Artık Türkiye'nin, Şanlıurfa'nın DEVA'sı var. Ve biz hazırız! 

İŞTE DEVA PARTİSİ İL YÖNETİM KURULU:

İL YÖNETİM KURULU YEDEK:

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum