Urfa da Mühendisler Söz Sahibi Olacak;

Urfa da Mühendisler Söz Sahibi Olacak

...

Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası yeni yönetimini tanıtarak bir basın açılaması yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Ruken Okyay Çiçek “İMO 26 komisyonuyla ilimiz temsilciliğinde ilimizde mesleğimizi içeren konularında çalışacağız" dedi.

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası yeni yönetimi belli oldu.

Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odasında basın toplantısı düzenleyen yeni yönetim kurulu üyeleri yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Ruken Okyay Çiçek, İnşaat Mühendisileri Yapı Denetimi Ömer Faruk Dilek -Esmer Karademir, İnşaat Mühendisi Şantiye Şefleri Metin Cıvış- Ahmet Melik’in katılımı ile gerçekleşti.

Basın açıklamasını yapan Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruken Okyay Çiçek, “Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası yeni yönetimi, 16 Ekim tarihinde 50 nolu genel kurul toplantısında yapılan atamayla yönetime gelmiş bulunmaktayız.

Her şeyden önce odamıza hizmet etmiş bizden önceki bütün yönetimlere, yürüttüğümüz çalışmalara verdikleri destekten dolayı genel merkezimiz ve Diyarbakır şubemize teşekkür ediyoruz.

Bizler Şanlıurfa’da mesleğini en saygın şekilde yürüten İnşaat Mühendisleri olarak İnşaat mühendisleri odasının yeni yönetiminin planlamalarını oluştururken her şeyden önce ülkemizin, ilimizin ve saygıdeğer halkımızın çıkarları için çalışmayı inşaat mühendisleri odasının bilimsel, etik, ahlaklı bakış açısıyla ortaya koyma kararı almış bulunuyoruz kaldı ki meslek örgütümüz bilimin ve ilimin ışığında bilgisini halkın hizmetine her zamankinden daha çok sunmaktadır.

Şanlıurfa inşaat mühendisleri odası ilimiz temsilciliğine kayıtlı 1048 üyesiyle alanda mesleğinin getirdiği sorumlulukları en saygın şekilde taşımaktadır. Gerek mesleğimizin zorlukları gerekse ülkemizin koşulları dolayısıyla yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ederek meslektaşlarımızın ve ilimizin ihtiyaç duyduğu çalışmalar İMO çatısı altında yürütülecektir. Bunlardan en önemlisi kurmakta olduğumuz komisyonlarca yürütülecek çalışmalardır. İMO 26 komisyonuyla ilimiz temsilciliğinde ilimizde mesleğimizi içeren imarlaşma, kentsel dönüşüm, ulaşım gibi konular hakkında ve meslektaşlarımızı ilgilendiren toplumsal ve mesleki konularda çalışmalar yürütecektir. Meslektaşlarımıza sosyal ve kültürel anlamda mekan teşkil edecek bir sosyal tesis için de çalışmalarımız başlamıştır. En çok istediğimiz şey ciddi bir kitleye sahip olan meslektaşlarımızın her şeyden önce bir ara dallığını sağlamaktır. Mesleğimizin çıkarlarını da gözeterek yürüteceğimiz çalışmaların ilimize, halkımıza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederken ilimizde ve ilçelerimizde bulunan tüm meslektaşlarımızı komisyonlarımızda yer almaya davet ediyoruz. İnşaat mühendisleri odası en yakın zamanda hem kurumlarla hem de sivil toplum kuruluşlarıyla, aynı zamanda kamu ve özel sektörde mesleğini icra eden meslektaşlarımızla buluşacaktır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

İMO Yönetim Kurulu Üyeleri:

Ruken Okyay Çiçek İnşaat Yüksek Mühendisi -Başkan

Ömer Faruk Dilek İnşaat Mühendisi Yapı Denetim

Esmer Karademir İnşaat Mühendisi Yapı Denetim

Metin Cıvış İnşaat Mühendisi Şantiye Şefi

Ahmet Melik İnşaat Mühendisi Şantiye Şefi

İnşaat Mühendisleri Odası Bünyesinde Kurulan Komisyonlar

1.Meslek İçi Eğitim Komisyonu

2.Afet, Deprem Bilincini Yaygınlaştırma Komisyonu

3.Yapı Stoğu Araştırma ve İnceleme Komisyonu

4.Kamu ve Özel sektör Çalışanları Hak ve Sorunları Komisyonu

5.Yerel Yönetimler ve Kent Sorunlarını İzleme Komisyonu

6.Basın Ve Yayın Komisyonu

7.Yasa ve Yönetmelikler Komisyonu

8.Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu

9.Genç İMO

10.Hasar Tespit Komisyonu

11.Yapı Denetim Komisyonu

12.Kadın Komisyonu

13.Mesleki Denetim Komisyonu

14.arihi ve Kültürel Yapılar Komisyonu

15.İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Komisyonu

16.Yapı ve Zemin Laboratuarı Komisyonu

17.Proje Mühendisleri Komisyonu

18.Şantiye Şefleri Komisyonu

19.İşsiz ve Yeni Mezun İnşaat Mühendisleri Meslek Edindirme Komisyonu

20.Çevre Komisyonu

21.Hukuki İşler

22.Onur Komisyonu

23.Bilim Komisyonu

24.Ulaşım Komisyonu

25.İhale Komisyonu

26.Kentsel Dönüşüm Komisyonu

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum