Urfa da Badem Hasadı için Makine icad Edildi;

Urfa da Badem Hasadı için Makine icad Edildi

Şanlıurfa da badem hasadı için icad...

Şanlıurfa'da badem hasadının daha hızlı ve kolay olmasını amaçlayan çiftçi Murat Cevheri 'Ağaç Sallama Makinesi' geliştirdi. Makine ile badem hasadında hem zaman hem insan gücünden tasarruf sağlanacak.

Badem hasadı Şanlıurfalı mucit sayesinde artık çok daha kolay olacak.

Şanlıurfa’da badem bahçesine sahip çiftçi Murat Cevheri, badem hasadında kullanılmak üzere bir hasat makinası icat etti. Makine, orta büyüklükteki badem ağaçlarını gövdesinden çok büyük badem ağaçlarını ise dalların gövdeyle birleştiği yerden kavrayıp titreterek hasadı gerçekleştiriyor.  Bir işçinin gün boyu yaptığı badem hasadı işlemini 20 saniyede gerçekleştiriyor. Böylece hem zaman hem insan gücünden tasarruf elde ediliyor. Ayrıca makine sayesinde işçiler düşme ve yaralanma risklerinden kurtulurken, ağaçlarda sırıkla silkelenmediği için zarar görmüyor ve sonraki yıllarda da verimli oluyor.

Geliştirme çalışmaları devam eden hasat makinesini kendi ağaçları üzerinde test eden Cevheri, hasatta beklediği gibi başarılı sonuçlar elde etti. Makine, dğer çiftçiler tarafından da şimdiden talep görmeye başladı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum