Urfa da Aileler Endişeli;

Urfa da Aileler Endişeli

Uyuşturucu kullanımın artığı ve kullanım yaşının oldukça düştüğü Şanlıurfa’da vatandaşlar çocuklarının geleceğinden ve hayatından endişe eder duruma geldi. Vatandaşlar Şanlıurfa’da yapımı tamamlanamayan madde bağımlılığı mücadele merkezinin bir an önce açılmasını istiyor....

Şanlıurfa da ailler endişeli..

Uyuşturucu kullanımın artığı ve kullanım yaşının oldukça düştüğü Şanlıurfa’da vatandaşlar çocuklarının geleceğinden ve hayatından endişe eder duruma geldi. Vatandaşlar Şanlıurfa’da yapımı tamamlanamayan madde bağımlılığı mücadele merkezinin bir an önce açılmasını istiyor.

Uyuşturucu kullanımının hızla arttığı Şanlıurfa’da neredeyse her köşede bir madde bağımlısı ve satıcısı ile karşılaşmak mümkün hale geldi. Uyuşturucu kullanım yaşının gittikçe düşmesi aileleri tedirgin etmiş durumda, Şanlıurfa’da uyuşturucudan kurtulmak isteyenlere yardımcı olacak AMATEM ve ÇAMATEM’in olmamasından dolayı bağımlılıktan kurtulmak isteyenler çevre illerdeki merkezlere gitmek zorunda kalıyor. Durumu müsait olmayalar ise gidemiyor.

 

AMATEM ve ÇAMATEM binasına neden gecikti

Vatandaşlar Şanlıurfa’da hizmete girmesi planlanan ve bir türlü hizmete girmeyen AMATEM binasının neden bu kadar geciktiğini merak ettiklerini dile getirdiler. Geçtiğimiz Mayıs ayında Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada Eyyübiye ilçesi eski Hava Alanı mevkiinde yapımına başlanan ve 2019 yılı sonunda hizmete girmesi planlanan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Erken Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) projesinin revize edilerek yatak kapasitelerinin 50’şer adet artırıldığı, inşaat çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtilmişti. AMATEM’in 30, ÇEMATEM’in ise 15 yataklı olarak planladığı ancak daha sonra çevre illerden de gelen talepler doğrultusunda kapasiteleri 50’şer yatak artırılmıştı. Dolayısıyla 2019 yılı sonuna kadar bir kısmının hizmete açılması düşünülen merkezimizin inşaatı, bu revize nedeniyle biraz daha uzadı. Buranın hizmete girmesiyle tedavi için başka illere gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız, büyük bir sıkıntıdan kurtulacaklar.

 

“Hiç değilse ayakta tedavi kısmı açılsın”

Şanlıurfa’da aylar öncesinden inşaatının bitme aşamasında olduğu açıklanan ve bir türlü bitip hizmete giremeyen AMATEM ve ÇAMATEM’lerin bir an önce hizmet vermeye başlamasını isteyen vatandaşlar kendi çocukları için endişelendiklerini ifade ettiler. “AMATEM’in açılmasını aylardır bir umut bekliyoruz geçen aylarda vali bey incelemede, bulunup açıklama yapmıştı. Bina bitmek üzere diye, bizim gençlerimiz çocuklarımız çok zor durumdalar inanın bizim çektiğimiz yakından görmüş olsalardı hemen yarın binanın açılışını yaparlardı. Hastanenin yatış yeri açılmasa bile ayakta tedavi edip açılana kadar ilaç yazıp eve gönderseler ya da koskocaman Üniversitemiz var orada tedavi etseler binlerce ailenin hayır duasını alır yetkililerimiz”

 

“Çocuklarımız akşam eve dönebilecek mi ?”

Çocukları madde bağımlısı olan aileler çocuklarını kurtara bilmek için elerinden bir şeyin gelmediğini ve her gün evden çıktıktan sonra eve geri dönecek mi diye beklemenin acısının tarifini olmadığını dile getiren aileler. “Biz her gün endişe içindeyiz çocuğumuz eve geri dönecek mi yoksa bir köşede başına bir şey mi gelecek diye acaba hangi torbacı ile kavga edecek bıçaklanacak mı yaralanacak mı yâda aşırı dozdan ölecek mi diye beklemek bir baba için ne kadar zor bir durum bilemezsiniz Allah’tan tek dileğim hiçbir aile bizim çektiğimizi çekmesin” dediler

 

“Çocuklarımızın ceza evine girmesini isteyecek durumdayız”

Çocuklarının dışarıda başına kötü şeyler gelmesinin yerine ceza evinde olmasını tercih edeceklerini ifade eden aileler yoksunluk döneminde çocukları ile baş edemediklerini hatta çocuklarının kendilerine zarar vererek evde para çaldıklarını para bulamadıklarında evde bulunan gereçleri çalarak madde aldıklarını ifade ettiler. “çocuklarımızın şimdi ceza evine girmesini çok isterdik. Hangi aile çocuğunun ceza evine girmesini ister ama dışarıda başına kötü bir şey geleceğine, kendini yavaş yavaş öldüreceğine ceza evinde olması daha iyi hiç olmazsa yeri belli olur. Bu illetten kurtara bilmek için elimizden geleni yaptık, evden çıkmasına izin vermedik olmadı yoksunluk döneminde krize girince evden para ve sata bileceği eşyaları çalmasından, tutunda bize zarar vermeye kadar birçok şey yaşadık güzellikle anlattık olmadı, dövdük olmadı son çaremiz hastane kaldı oda daha tamamlanmadı. Yetkililerden tek arzumuz bizim ve çocuklarımızın bu eziyetten ve ileten kurtulmamız sağlayacak hastanenin bir an öce tamamlanması olacaktır” Şeklinde konuştular.

URFADAMGA GAZETESİ

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum