Hastaneler Birliği Şanlıurfa'da Kapalı Hastaneler Aktif Hale Getirilmelidir;

Hastaneler Birliği Şanlıurfa'da Kapalı Hastaneler Aktif Hale Getirilmelidir

Şanlıurfa'da kapalı olan hastaneler açılmalıdır....

Hastaneler Birliği ve Sağlıklı Toplum Oluşturma Bilinçlendirme Derneği Başkanı İsmail Hatipoğlu "Urfalılar olarak elele verip yeniden bir destan yazabiliriz!" diyerek Urfa’da koronavirüsün yaygınlaşmasını önlemek için önerilerde bulundu.

Türkiye’de koronavirüs ile mücadelede normalleşme sürecine geçilmesinin ardından Şanlıurfa’da vaka sayıları her geçen gün artış göstermeye devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da "Vaka sayısı pik yaptığı" dediği Şanlıurfa için Hastaneler Birliği ve Sağlıklı Toplum Oluşturma Bilinçlendirme Derneği Başkanı İsmail Hatipoğlu bir paylaşım yaparak mücadele için önerilerde bulundu. "Hastaneler doluysa, eve gönderilen kişilerin bu salgını etrafa yaymaya devam ettiğini biliyorken nasıl susacağız?" diyen Başkan Hatipoğlu hem vatandaşlara hem de yetkililere seslenerek şu önerilerde bulundu:


"PASİF BİNALAR AKTİF HALE GETİRİLMELİ"

"STK başkanı olmam hasebiyle, hastanelerde yer bulamayan, sağlık hizmetlerine gerektiği kadar ulaşamadığını iddia eden vatandaşlarımız, şahsıma ulaşıp yardım talebinde bulunmaktadırlar. Çok şükür devletimiz, her musibeti aştığı gibi bunu da aşmaya muktedirdir. Fakat salgının özelliği itibariyle, bu sadece devletin alacağı önlemlerle yapılacak bir mücadele değildir...

Çözüm sürecinin ilk anahtarı sorunla yüzleşmektir. Biz şehir olarak salgınla mücadele etmediğimiz gibi onun yaygınlaşması için –bilmeyerek- yoğun katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu acı gerçek rasyonel çözümler üretmemizi sağlayacak temel motivasyon kaynağıdır. 

Acilen pasif olan hastanelerin, bazı yurtların, metruk devlet binalarının aktif hale getirilmesi; uygun bir alanda pandemiye tahsis edilmiş bir sahra hastanesinin ivedilikle hizmete sokulması gerekmektedir. Biz Urfalılar olarak asıl konularımızı değil,tali konuları konuşup zaman geçirirken salgın giderek yayılmakta,evlere ateş,kalplere keder düşmeye devam etmektedir. Bu vesile ile başta mülki idare amirimiz ve sağlık çalışanlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. "

Salgının tehlikeli olduğuna dikkat çeken Başkan Hatioğlu "Urfalılar olarak elele verip yeniden bir destan yazabiliriz! Zira Covid 19 da bir işgalci güç kadar tehlikedir. Saygılarımla…" dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum