Urfa Sac Kavurma Tescillendi;

Urfa Sac Kavurma Tescillendi

Şutso Urfa Sac Kavurmayı tescilledi....

Şanlıurfa Sac Kavurma tescillendi.

Şanlıurfa Ticaret Odası ŞUTSO’nun başvurusunu yaptığı Şanlıurfa Sac Kavurması, Tescil Belgesini aldı. Böylelikle Şanlurfa’da tescilli ürün sayısı 30’a yükseldi.

Türkiye'nin kadim kentlerinden biri olan, sahip olduğu değerlerle de geniş bir kültür potansiyelini bünyesinde barındıran Şanlıurfa’nın önemli bir değeri daha tescil aldı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından 10.06.2014 tarihinde başvurusu yapılan Şanlıurfa (Urfa) Sac Kavurması, Türk Patent ve Marka tarafından tescillendi. Çiğköfte, sadeyağ, tırnaklı ekmek, ciğer kebabı ve daha birçok lezzeti coğrafi işarete sahip olan Urfa Sac Kavurması’nın da tescillenmesiyle birlikte, coğrafi işaretli ürün sayısı da 30 yükseldi ve Şanlıurfa'nın bu alandaki liderliği devam etti.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek, kentin 30 ürününün coğrafi işaret aldığını, 300'den fazla tespitli yöresel ürüne de tescil almayı hedeflediklerini belirterek, amaçlarının Şanlıurfa kültürel öğelerini korumak olduğunu söyledi. Coğrafi işaret tescili alınan ürünlerin yanı sıra diğerlerinin de tanıtımı için de çaba göstereceklerinivurgulayan Peltek, "Bugüne kadar çiğköftemizden sadeyağımıza, şıllık tatlımızdan ciğer kebabımıza kadar yöresel ürünlerimiz coğrafi işaret tescili aldı. Bu ürünlerimizindaha da tanınır olmasını hedefliyoruz.  Şehrimiz her yönüyle büyük potansiyelleresahip. Yöresel ürünlerimiz ve diğer kültürel değerlerimiz için çalışmalarımız sürecek" dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum