Başhekim Güzelçiçek'ten Dikkat Çeken Uyarılar;

Başhekim Güzelçiçek'ten Dikkat Çeken Uyarılar

Virüsten korunmak sadece sağlık çalışanlarının değil, toplum olarak hepimiz görevidir ...

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek Virüsten korunmak sadece sağlık çalışanlarının değil, toplum olarak hepimiz görevidir 

 

Son günlerde Şanlıurfa’da korona virüs vakalarının artmasının ardından Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek önemli uyarılarda bulundu.

Şehirlerarası seyahat yasağının kalkmasının ardından Şanlıurfa’da Korona virüs vakaları günden güne artmaya devam ediyor. Özelikle Şanlıurfa Valiliği tarafından açıklanan karantinaya alınan binalar, mahalleler ve işyerlerinin sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Artan vaka sayıları ve hastanelerde oluşan yoğunluğun ardından Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, artan vakalarla ilgili vatandaşların daha da duyarlı olması adına önemli açıklamalarda bulundu. 

 

“Urfa’daki vaka sayıları artmaya devam ediyor”

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek, Kanal Urfa TV ekranlarından Korona virüs pandemisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Normalleşme süreci ile birlikte kentte baş gösteren vaka artış sayılarına ilişkin alınan önlemlere tam riayet çağrısında bulunan Başhekim Güzelçiçek, “ Şanlıurfa’da ki vaka sayıları gerçekten arttı ve artmaya devam ediyor. Şuan hastanelerde çok ciddi bir hasta sayısına ulaşıldı. Günlük vaka sayıları azımsanmayacak düzeyde, burada bizim toplum olarak yapabileceğimiz şey, hala düğünlerimiz var düğünlerimizden uzak duracağız, taziyeler bu süreçte mutlaka olmamalı, kalabalık olabilecek ortamlardan uzak durmalıyız.  Hastanelerde, polikliniklerde mutlaka biz kişisel tedbirleri en iyi şekilde, en üst düzeyde hassasiyet göstererek kurallara riayet etmeliyiz. Çünkü bu vaka sayısını azaltmak bir kişinin, üç kişinin veya bir hekimin görevi değildir.  Toplumsal olarak hepimizin görevidir. Çünkü salgın sayısı çok ciddi şekilde artmaya başladı, bu artış bu şekilde sağlığın belki de kaldıramayacağı boyutlara ulaşabilir. Dolayısıyla artık bu bir sağlık sorunu değil toplumsal bir sorun haline geldi. Ve bunu biz toplum olarak elbirliği ile tedbirlere riayet ederek vaka sayısını aşağı çekebiliriz. Günlük vaka sayısı rakamları azımsanmayacak düzeyde burada toplum olarak hepimize görev düşüyor. İşimiz olmadığında sokağa çıkmayalım, işimiz olmadığı müddetçe kalabalık ortamlara girmeyelim. Çünkü taşıyıcı olan insan hasta iken hiçbir şikâyeti yok iken virüsü vücudunda taşıyor olabilir.  Örneğin hiçbir şikâyeti olmadığı halde bir kişi hastalığı onlarca kişiye bulaştırabiliyor.”  Dedi. 

 

“Virüsten korunmak sadece sağlık çalışanlarının değil, toplum olarak hepimiz görevidir”

Son günlerde kentte korona virüs pozitif vaka sayılarında büyük artış yaşandığını belirten Güzelçiçek, “Virusten korunmak; sadece sağlık çalışanlarının değil, toplum olarak hepimiz görevidir. Kendimizi korurken, toplumu da korumalıyız. Gereksiz hareketliliği azaltalım, maske kullanmaya özen gösterelim, fiziksel mesafeyi koruyalım ve temizliği her zamankinden daha fazla önemseyelim” Dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum