Şanlıurfa Tarihi Bölgeleri Gün Yüzüne Çıkaracağız;

Şanlıurfa Tarihi Bölgeleri Gün Yüzüne Çıkaracağız

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin; Tarihi bölgeleri......

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentte tarihi bölgelerin gün yüzüne çıkarılacağını ve kentin kültür ve turizmi için Turizm A.Ş.'ye destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. 2020 Olağan Genel Kurulu toplandı.

Toplantı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında 17 hissedar temsilcinin katılımıyla Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantıda 2018-2019 yılı faaliyet raporları ve bütçe gerçekleşmeleri ile 2020-2021 yılı planlanan faaliyetler ve bütçeleri görüşüldü.

UNCU, FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Turizm Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, kentte tamamlanan ve devam eden projelerin tanımını yaptı. Uncu, yaptığı sunum ile  Mart 2019 ile Şubat 2020 tarihleri arasında kentin turizmi ve gelişimi için yapılan projeleri açıkladı.

URFA PASS İLE FAHRİ HEMŞERİLİK

Urfa PASS Uygulamasını açıklayan Uncu, bu uygulama ile Şanlıurfa’daki önemli tarihi ve kültürel bölgelere giden ve belirtilen görevleri tamamlayan kişilere, fahri hemşerilik belgesi verileceğini kaydetti.

'UNESCO'DAN SÖZÜ ALDIK'

Uncu, buradaki açıklamasında, "2021’de UNESCO Yaşayan Müzikler Listesine girmeyi planlıyoruz. UNESCO’dan bu sözü aldık. Harran’ın da 2023’de listeye girmesini planlıyoruz. Her ilçe için yeni projelerimiz var" dedi.

VALİ ERİN: 2019 BİR FIRSATTI AMA HAZIR DEĞİLDİK

Uncu'nun sunumu sonrası ise Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin açıklama yaptı. 2019 yılına değinen Vali Erin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin Şanlıurfa için bir şans olduğunu ancak kentin hazır olmadığını kaydetti. Vali Erin, "Cumhurbaşkanımızın 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan etmesi bizim için bir tarihti, bizim için büyük bir fırsattı. Ancak hepimizin ortak kanaati, Urfa olarak yeterli olmadığımız ve hazırlıklı olmadığımız konusu hep gündemdeydi. Buna rağmen 2019 yılını şirketimizin yürüttüğü faaliyetler, büyükşehir belediyemiz ve diğer belediyelerimizin yaptığı çalışmalar ile verimli bir şekilde geçirdiğimizi ifade edebilirim" dedi. 

'BÜYÜK MESAFELER KATEDECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM' 

Şanlıurfa'nın kültür, turizm ve ekonomisi için profesyonel bir şekilde çaba sarf edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Erin, "Urfa’mızın tanıtımı, uluslararası tanıtımı konusunda özgün ve gerçekten güzel çalışmalarla birlikte emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum. 2020 yılı bütün işlerin yavaş gittiği ve ağırdan gittiği bu dönemi iyi bir planlama yapmak suretiyle geçirmemizi, hızlı bir şekilde çok ihtiyacımız olan Urfamızın bütün insanlığın beğenisine istifadesine sunulmasına yönelik çalışmalarına ağırlık verilmesini temenni ediyorum.  Biliyorsunuz, Şanlıurfamızın kamu şirketi Türkiye’de bir kenti, şehri ve burada sahip olunan bütün kültürel değerleri dünyaya tanıtmak amaçlı kurulan bütün kurum ve kuruluşların sermayesine ortak olduğu ve bu şehirdeki bütün hemşerilerimizin şirketidir. Hep birlikte destek olur, hep birlikte katkı sunar ve hep birlikte bu şirketimizin profesyonelce gayret göstermesini ve imkanlarını sağlar ve kolaylaştırırsak, önümüzdeki yıllarda Şanlıurfamıza, turizmde kültürde sahip olduğu varlıkların bütün insanlığa ulaştırılmasında büyük mesafeler katedeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

'VERECEĞİMİZ DESTEK İLE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Turizm A.Ş.'nin birçok ilki gerçekleştirdiğini kaydeden Vali Erin, şirkete Urfa'nın tanıtımı noktasında destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Vali Erin, "Şirketimiz çok az sayıda personelle bu projeleri gerçekleştirdi. Biraz daha destek olursak, Urfamızın uluslararası tanıtım alanına yönelik şirketimizin bir öncü güç olarak yer alabilineceğini ortaya koymuş olacağız. Şirket birçok ilki gerçekleştirmiş oldu. Vereceğimiz destek ile birçok ilki daha bu yıl ve önümüzdeki yıl Şanlıurfa adına gerçekleştirmiş olmanın gururunu hep birlikte yaşamış olacağız" sözlerini kullandı.

'TARİHİ BÖLGELERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ'

Tarihi bölgelerle ilgili çalışmalara değinen Vali Erin, "11 tarihi programımızın restorasyonunu tamamladık ve faaliyete başladı. Oraya yaptığımız harcamaların tamamını İnşallah şirketimizin Şanlıurfa ile ilgili dönüştürülmesi gereken kültür adası olarak belirlediğimiz alanlardan birinin kamulaştırılmasına başladık. Bu zincirleme şekilde devam edecektir. Şanlıurfamızın tarihi bölgelerinin gün yüzüne çıkmasını sağlayacağız. Çalışmaları bu şekilde devam ettireceğiz" diyerek sözlerine son verdi.

Özlem DİKMEN-BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum