Harran Üniversitesinde Çevrimiçi Sorunların Çözümleri;

Harran Üniversitesinde Çevrimiçi Sorunların Çözümleri

Harran Üniversitesi,...

Harran Üniversitesi, çevrimiçi sınav sisteminde yaşanan temel sorunların çözümlerini tek tek sıraladı.

Harran Üniversitesi'nde çevrimiçi sınav sistemine geçilmesi ile sistem sorunları da beraberinde geldi.

Sistem ile ilgili sorunlar yaşadıklarını kaydeden öğrenciler, çözüm konusunda yetkili birimlere seslendi. Yaşanan sorunların kaynaklı olduğu noktalara değinen yetkililer ise çözümleri tek tek sıraladı.

İşte, yaşanan sorunlar ve çözümleri:

1-Sisteme giremiyorum

Olası Nedenleri: Öğrencilerin TC Kimlik Numarası veya öğrenci numarasını yanlış girmeleri veya numaraların başında veya sonunda boşluk bırakmaları.

2-Sistem beni sınav ekranından çıkardı

Olası Nedenleri: Daha önce bilgilendirme metinlerinde bahsettiğimiz üzere, sınav ekranı tam ekran olarak açılmaktadır. Soru ekranı açıkken geri tuşuna basılması, sayfa yenilenmesi soru ekranından ayrılmaya neden olduğu için, öğrenci sınav sisteminden çıkartılır. Ancak sınav süresi içerisinde tekrardan giriş yapabilir. Bunun için en sağlıklı yol, sistemden çıkarıldığında tarayıcıyı tamamen kapatıp ardından sisteme yeniden girmek olacaktır.

3-Sınav esnasında soru ilerlemiyor veya ilerledikçe aynı soru çıkıyor

Olası Nedenleri: Öğrencilerimiz farkında olmasalar da, sınava girdikleri cihazlarda anlık internet veya şebeke kesilmesi yaşayabiliyorlar. Böyle bir durumda sınav ekranı açık kalsa bile öğrenci sistemden düştüğü için sorular ilerleyememektedir. Bunun için sistemden çıkış yapıp, tarayıcıyı kapatarak, sisteme sınav saati içerisinde yeniden giriş yapmaları gerekmektedir.

4-Soru numaraları karışık sırayla geliyor.

Olası Nedenleri: Öğretim elemanları soru metnine soru numarası yazmışsa sistem soruları rastgele atadığı için numaralar karışık gelebilmektedir. Bu nedenle öğretim elemanlarına soru metinlerinde soru numarası yazılmaması gerektiği, sistemin otomatik olarak soru numarası atadığı hususunda gerekli bilgilendirmeler yapılmıştı.

5- Sınav saatinde sınavım yok görünüyor

Olası Nedenleri: Öğretim elemanının sistemde oluşturduğu sınav saatiyle, sınav programında ilan edilen saatin farklı olması.

6-Sınav ekranında kalan sınav süresi öğrencilerde farklı görünüyor

Olası Nedenleri: Sistem saati ile öğrencinin sınava girdiği cihazın saati arasında dakika farklarından kaynaklanmaktadır. Ayrıca öğrenci sınava kaçıncı dakikada girdiyse kalan süre farklı olabilmektedir. Sınavda ek süre verilmemektedir. Bu nedenle sınav süresi bittiğinde sisteminiz otomatik olarak kapanacaktır.

7- “Sınavı bitir” butonuna basmadan sistem kapandı

Olası Nedenleri: Çevrimiçi her sınav için öğretim elemanı tarafından belirlenen süre bittiği anda, soru çözümüne devam edilmemesi için sistem kapanır. Böyle bir durumda otomatik olarak çözdüğünüz soru kadar yanıtınız sisteme kaydedilip, sınavı bitirmiş sayılacaksınız. Gerek sınav süresi bittiği için sistemi kapanan öğrenciler, gerekse de “Sınavı bitir” butonuna basarak sınavını bitiren öğrencilerimiz sınavlarını tamamlamış sayıldığı için o dersin alternatif final sınavına veya alternatif bütünleme sınavına giremeyeceklerdir (Ancak final sınavında başarılı olamayanlar bütünleme sınavına girebilirler) Sınavlarda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için öncelikle öğrencilerin internet bağlantısının veya şebekesinin iyi çektiği bir yerde sınava girmeleri oldukça önemlidir. Üniversitemiz, öğrencilerin söz konusu sorunlara bağlı olarak herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için her bir sınavın telafi sınavını oluşturmuş ve her ders için 2 final ve 2 bütünleme olmak üzere yarıyıl sonu sınavlarında 4 adet alternatif çevrimiçi sınav hakkı sunmuştur.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum