CumhurBaşkanı Ücretsiz Dediği Yerler Arasında Şanlıurfa'da var;

CumhurBaşkanı Ücretsiz Dediği Yerler Arasında Şanlıurfa'da var

CUMHURBAŞKANI "ÜCRETSİZ" DEDİ! ARALARINDA URFA DA VAR ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tabiat Koruma Alanlarının 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için artık ücretsiz olduğu müjdesini verdi. Şanlıurfa'da da ücretsiz gezilecek 2 tabiat koruma alanı bulunuyor.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi tutulan gruplara bir müjde de doğa gezisi ile ilgili verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Tabiat Parkları, Milli Parklar, Tabiat Anıtları, Tabirat Koruma Alanlarının 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için artık ücretsiz olduğunu duyurdu.

Müjde Şanlıurfa'da yaşayan 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişileri de kapsıyor. Kentte korunan alanlar arasında 2 yer bulunuyor. Bunlar Gölpınar Tabiat Parkı ve Tek Tek Dağları Milli Parkı... 


KORUNAN ALANLARA GİRİŞ ÜCRETLERİ

Tarım ve Orman Bakanlığı da korunan alanlar için şahıs ve araç giriş ücret tarifilerini de duyurdu.

Şahıs giriş ücretleri

Buna göre Gölpınar Tabiat Parkı'na gitmek isteyen vatandaşlar normal 5 TL, indirimli 2,5 TL vererek giriş yapabilecek. Tek Tek Dağları Milli Parkı'na ise normal 2,5 TL, indirimli olarak da 1 TL olarak giriş ücreti ödenecek. 

Araç giriş ücretleri
Korunan alanlar araç giriş ücret tarifesine göre de Gölpınar Tabiat Parkı'na bisiklet ile gidenler 5 TL; motosiklet ve ATV ile gidenler 10 TL; otomabil, kamyonet ve pickup ile gidenler 15 TL; minibüs ile gidenler 45 TL; midibüs ile gidenler 80 TL; otobüs ile gidenler 135 TL ücret verecek.

Tek Dağları Milli Parkı'na ise bisiklet ile gidenler için 2,5 TL; motosiklet ve ATV ile gidenler 5 TL; otomabil, kamyonet ve pickup ile gidenler 8 TL; minibüs ile gidenler 22 TL; midibüs ile gidenler 40 TL; otobüs ile gidenler 67 TL ücret belirlendi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum