Şanlıurfa'da Sokağa Çıkma Yasağı Başlıyor Dikkat;

Şanlıurfa'da Sokağa Çıkma Yasağı Başlıyor Dikkat

Şanlıurfa'da Sokağa Çıkma Yasağı...

Türkiye üç günlük sokağa çıkma yasağına bu gece yarısından itibaren başlarken hal pazarı ve semt pazarları vatandaşlara bugün hizmet vermeye devam edecek. 

 

Koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonlarında sokağa çıkma yasağı uygulayan Türkiye bu hafta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü de bu kapsama dahil ederek 3 günlük sokağa çıkma yasağına bu gece yarısından itibaren başlıyor. Yasak için vatandaşlar son hazırlıklarını yaparken sebze ve meyve ihtiyacını karşılamaya çalışan hal pazarı ve semt pazarları hizmet vermeye bugün de devam ediyor.

Sebze ve meyve tedariğinde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığına dikkat çeken Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ŞASEMKOM) Başkanı Kemal Sezer vatandaşların endişe ve paniğe kapılmamasını istedi. Sebze ve meyve fiyatlarının normal düzeyde olduğunu kaydeden Sezer sadece domatesin fiyatında ihracattan kaynaklı bir artışın söz konusu olduğunu belirtti.

BAKKAL VE MARKETLER CUMA GÜNÜ AÇIK
Türkiye'de bu gece yarısından itibaren 3 günlük sokağa çıkma yasağı başlarken bazı istisnai faaliyetleri yürüten işletmeler ve fırınlar yasak kapsamı dışında kalırken bakkal, manav ve marketler cuma günü 09.00-14.00 arası açık olacak.

 

SOSYAL MESAFEYE UYUN
Sokağa çıkma yasağı için vatandaşlar son hazırlıklarını yaparken uzmanlar hijyen kurallarına dikkat çekiyor. Toplu taşıma araçlarında ve kalabalık ortamlarda maske takılmasına hassasiyetle uyulması gerektiğini belirten uzmanlar sosyal mesafeye vurgu yapıyor. Bu gece yarısından itibaren başlayacak olan 3 günlük sokağa çıkma yasağı pazar günü gece yarısı itibariyle sona erecek.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum