Sivereklilerin Tırşikçi Tepkisi Sert Oldu;

Sivereklilerin Tırşikçi Tepkisi Sert Oldu

SİVEREKLİLERİN 'TIRŞİKÇİ' TEPKİSİ SERT OLDU...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Anayasa Mahkemesinin sosyal medya paylaşımları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Tırşik’in doğum yeri Siverek’tir” paylaşımına Siverekliler sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi'nin sosyal medya paylaşımları ile ilgili olarak aldığı kararı değerlendirirken “Tırşık’ın doğum yeri Siverek’tir” ifadesini kullandı. 

Tanrıkulu'nun kullandığı ifade Sivereklililerden sert tepki alırken, sosyal medyadan #SiverektenÖzürdileTanrıkulu hashtagi açıldı. Siverekliler açılan hashtag ile Tanrıkulu'na tepkilerini dile getiriken, birçok sosyal medya kullanıcısı Tanrıkulu'nun özür dilemesi gerektiğini belirttti.

Gelen tepkiler üzerine geri adım atan Tanrıkulu, yeni bir paylaşım yaptı. Tanrıkulu, paylaşımında, “Değerli dostlar, #Tırşik ve #tırşikçi kavramlarını siyaset ortamına kazandıran bir siyasi zeka asla alınganlık göstermez. Kastımın, Siverek'in ve #Siverek'lilerin siyasi zekasını, espri yeteneklerini hatırlatmak ve onurlandırmak olduğunun bilinmesini isterim" dedi. 

İkinci bir açıklama daha yapan Tanrıkulu, Siverek'in fahri hemşehrisi olduğunu vurguladı. Siverek'in il olması için TBMM'de mücadele verdiğini de aktaran Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Siverek paylaşımıma alınganlık gösterenlerin profilleri kimliklerini ele veriyor. Siverek'in fahri hemşehrisiyim. Parlamentodaki ilk günümden beri Siverek'in sorunları ve il olması için kanun teklifleri veren benim. Gündeme almayansa AK Parti ve ortakları."

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum