Şutso Nisan Ayı Toplantısını Dijital Ortamda Gerçekleştirdi;

Şutso Nisan Ayı Toplantısını Dijital Ortamda Gerçekleştirdi

Şanlıurfa Ticaret Odası Şutso Nisan Ayı Toplantısı...

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı video konferans yöntemiyle dijital ortamda gerçekleştirildi. ŞUTSO'nun 126 yıllık tarihinde ilk kez bir Meclis Toplantısı, bu yöntemle düzenlenmiş oldu.

Düzenlenen Meclis Toplantısı’nda, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Meclis Üyeleri A.Furkan Yetim, Hamza Tavas ve Mustaf  Zahit gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların sonrasında olağan meclis toplantısına geçildi. Nisan Ayı Meclis Toplantısı, 2020 Mart ayı Meclis Kararı, Hesaplar İnceleme Komisyonu Kararı, 2020 Mart  Ayı mizanının görüşülmesi, 2020 Mart Ayı Faaliyetleri gündemiyle Meclis Başkanı Ahmet Altun başkanlığında, ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda dijital ortamda yapıldı.

 

Toplantı, Meclis Başkanı Ahmet Altun’un açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Ahmet Altun açılış konuşmasında şunları kaydetti: "Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2020 Nisan Ayı olağan Meclis Toplantısı’na hoş geldiniz.  Hepinizi şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Nisan ayı meclis toplantımızı açıyorum. Öncelikle; geçtiğimiz ay içerisinde Annesini kaybeden Meclis Üyemiz Abdurrahman Acı ve Nenesini Kaybeden E.Sabri Akaltun'a bir kez daha başsağlığı, merhumelere de Allah’tan rahmet diliyorum.

şutso urfa

Değerli Meclis Üyeleri,

Malumunuz olduğu üzere Koronavirüs salgını her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzun tavsiyeleri ve alınan önlemler, inşallah bu salgının yayılımını azaltacaktır. Koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında, biz de bu ayki olağan meclis toplantımızı, video konferans yöntemiyle dijital ortamda gerçekleştireceğiz. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 126 yıllık tarihinde ilk kez bir meclis toplantısı, bu yöntemle düzenlenmiş olacak. İnşallah bu zor süreci el birliğiyle en kısa sürede atlatıp yeniden meclis salonumuzda sizlerle aynı ortamda bir araya geleceğiz. Kurallara uyarak, tahammül ve özveriyle bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum.

Değerli Meclis Üyeleri

Hâsıl olan sağlık sorunları ve yaşadığımız endişelerin dışında ekonomik ve toplumsal sıkıntılarla da mücadele etmemiz gereken çetin bir süreç yaşıyoruz. Bu süreci en az zararla atlatabilmemiz, fedakârlık ve dayanışmayla mümkündür. Bu minvalde dayanışma ruhunu en güçlü şekilde hissettiren şehirlerden biri olan Şanlıurfa’nın, yine büyük bir vefa örneği göstereceğine eminiz.

Değerli Meclis Üyeleri

Hükümetimiz, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Kapsamında, Temel İhtiyaç Desteği, Kısa Çalışma Ödeneği, Kredi Garanti Fonu Kefaletli İş'e Devam Kredi Desteği, Türkiye Bankalar Birliği’nin Çek Ödeme Destek Kredisi ve Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Kredisi, Esnaf Destek Paketi gibi desteklerle iş dünyasının içinde bulunduğu mevcut durumu en az kayıpla atlatması için yoğun bir çaba gösteriyor. Biz de ŞUTSO olarak, üyelerimizin 2020 yılı aidat borçlarını faiz ve gecikme zammı olmaksızın Ekim ayına kadar erteledik. Biz bu sıkıntılı zamanda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin yanında olmaya ve Şanlıurfa ekonomisinin bu süreci en az kayıpla tamamlama noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Değerli Meclis Üyeleri, Koronavirüs salgınının en kısa zamanda sona ermesini temenni ediyor, bu güçlüklerin üstesinden el birliği ile geleceğimizi bir kez daha yineliyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." dedi.

Meclis Başkanı Ahmet Altun'un açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde Genel Sekreter Nihal Dörtkardeş, 2020 Mart Ayı Faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum