Şanlıurfa Eczacılar Odasından Açıklama Maske Satışı Yasak;

Şanlıurfa Eczacılar Odasından Açıklama Maske Satışı Yasak

Şanlıurfa Haber...

27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası, eczanelerde maske satışının yasaklandığını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Eczanelerde maske satışı asla söz konusu olmayacak" dedi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkede maske takmak zorunlu hale gelirken, maske satışı da yasaklandı. 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün maske satışının yasaklanacağını duyurmasının ardından Türk Eczacılar Birliği'nden de bir açıklama geldi. Açıklamada eczanelerde maske satılmayacağı belirtilerek "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada, maske satışının yasak olduğu ifade edilmiştir. Konu hakkında yapılacak ikinci bir açıklamaya kadar, meslektaşlarımızın eczanelerinden maske satışı yapmaması uygun olacaktır" ifadeleri kullanıldı.  

"GÖREVİMİZ MASKE SATMAK DEĞİL"

27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası da Şanlıurfalılara bir duyuru yaparak maske satışında bulunulmayacağını bir kez daha vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz ve Dünya' da görülen Covid-19 Pandemisi nedeniyle tüm dünyada medikal sarf malzemelerinde temin sıkıntısı yaşanmaktadır.

Maske eldiven dezenfektan tulum vb. malzemelerin temini konusundaki sıkıntı maalesef fiyatlara yansıtılmaktadır.

Biz eczacılar bu ülkenin bilim insanlarıyız . Bizim birincil görevimiz hastalara maske dağıtmak yada satmak değil ilaç danışmanlığı yapmaktır.

Biz eczacılar elbette her daim halk sağlığı için göreve hazır olup tarafımıza halka dağıtmak üzere maske verilirse bu hizmeti seve seve yerine getiririz.

Maskelerin fahiş fiyatlarla satılmasının sorumlusu eczacı değildir.

Cumhurbaşkanımızın talimatı ile eczanelerimizde maske satışı yasaklanmıştır."


BAKAN KOCA: SATIŞ SÖZ KONUSU OLAMAZ

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu akşam yaptığı açıklamada eczanelerde maske satışı yapılmayacağına vurgu yaparak "Eczanelerde maske satışı para ile Cumhurbaşkanımızın net ifadesiyle satışı asla söz konusu olmayacak.Bedava vermek istiyorsa verebilir. Satış asla söz konusu değil. Vatandaşımıza ücretsiz maske konusunda yoğun bir gayret içindeyiz”dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum