Şanlıurfa’da İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni;

Şanlıurfa’da İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni

Şanlıurfa’da İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenleri gerçekleştirildi....

Şanlıurfa’da İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenleri gerçekleştirildi.

İstiklal Marşının kabulünün 99. Yıldönümü kutlamaları ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Şehit Şükrü Can Kayadibi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayıp Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Şehit Şükrü Can Kayadibi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selçuk Uğur tarafından yapıldı.

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yavuz, sözlerine İstiklal Marşının kabulünün 99. yıldönümünde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u, Milli Mücadele destanını yazan askerleri ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak başladı.

Yavuz, konuşmasında, “Şanlı bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren bir manzume olan İstiklal Marşı, hiç kuşku yok ki yüce Türk ulusunun ruhunu, tarihini, bağımsızlık sevdasını, ülkü ve ideallerini yansıtan ve aziz Türk milleti var oldukça nesiller boyunca yüreklerde hissedilerek coşkuyla okunacak bir ulusal marştır. Bu anlamda İstiklal Marşını anlayabilmek ve onun ruhunu kavrayabilmek için, öncelikle Mehmet Akif Ersoy‘u çok iyi tanımak, onun tüm benliğinde muhafaza ettiği ‘Vatan sevgisini, milli mücadele ruhunu, Allah inancını’ bilmek ve bu yüce duygularla ortaya çıkan ‘Vatan, Ulus ve Hürriyet’ kavramlarını damarlarımızda dolaşan o asil kanda hissetmemiz gerekir” dedi.

Yapılan protokol konuşmaları sonrası program; kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, sinevizyon gösterimi, “İstiklal’i Yazanlar” adlı tiyatro gösterisi, şiirlerin okunması ve “İstiklal Marşına Cevap” adlı oratoryonun sunumu ile son buldu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum