Ya Şiddet Duracak Ya Sağlık Sistemi;

Ya Şiddet Duracak Ya Sağlık Sistemi

Şanlıurfa'da 3 Sendika Ortak Basın Açıklaması Yaptı...

Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, 15 Mart Pazar Günü Ankara’da gerçekleştirilecek 'Büyük Beyaz Miting' ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa’da "Büyük Beyaz Miting"’ ile ilgili üç sendika ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını sendikalar adına Tabipler Odası Sekreteri Osman Yüksekyayla, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eşbaşkanı Eylem Salar ve Türk Dişhekimleri Birliği Oda Başkanı Ekrem Kaya yaptı. Yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Aciller başta olmak üzere sağlık hizmet sunumunun her yer ve aşamasında yaygınlaşan şiddetin güven ve meşruluğunu; ülkemizde yaygınlaşan kutuplaştırıcı-çatışmacı dilden, sağlık sisteminde mobinge varan yönetici-idareci tutumundan, taşeronlaştırma başta olmak üzere güvencesiz çalıştırma modellerinin yaygınlığından aldığını çok iyi biliyoruz.

 

'YA EMEĞİMİZİ YOK SAYAN SAĞLIKTAKİ BU ŞİDDET DURACAK YA DA SAĞLIK SİSTEMİ!'

Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık çalışanlarının öncelikli talebi şiddetin engellenmesi olmadı. Sağlık çalışanlarının emeği bu kadar değersizleştirilip böylesi fiili ve sözlü şiddete maruz bırakılmadı. Ülkemizin sağlık hizmetini sırtlanmış sağlık meslek mensupları olarak, sürekli şiddete uğrama tedirginliği ile çalışmak istemiyoruz.

Ülkemizin 81 ilinden, üyemiz olan ve üyemiz olmayan bütün sağlık çalışanlarıyla, emeklilerimizle, göreve başlatılmayan atama bekleyen genç meslektaşlarımızla ve geleceğimizi oluşturan her branştan tıp, hemşirelik, diş hekimliği, eczacılık, veteriner hekimlik, psikoloji, sosyal hizmetler ve sağlık bilimleri öğrencisi binlerce kardeşlerimizle birlikte; otobüsler, trenler, uçaklar ve arabalarla 15 Mart günü Ankara’nın yolunu tutacak ve bu ülkede sağlık ortamının şiddetten arındırılması için on binlerce sağlıkçı olarak tek bir sesle haykıracağız.

‘SAĞLIK’TA ŞİDDET SONA ERSİN! SAĞLIK ÇALIŞANLARI KÖLE DEĞİLDİR!’                                      

Biz sağlık çalışanları, emeğimize ve mesleğimize sahip çıkacağımız mücadelemizle sağlıktaki şiddet iklimini sonlandırarak; görevimiz olan sağlık hizmetini şiddetsiz ve barışçıl bir ortamda, aldığımız bilimsel eğitimin gereklerini yerine getirerek ve halkımızın ihtiyaç duyacağı nitelik ve gereklilikte sunmayı başaracağız. Aldığımız eğitimin, bize yüklenen toplumsal ve kamusal sorumluluğu yerine getirecek, emeğimizin karşılığını alacağız."

Açıklamaya; Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Devrimci Sağlık İş Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Tüm Radyoloji Teknisyenleri Ve Teknikerleri Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Ankara Veteriner Hekimleri Odası ve Veteriner Hekimler Derneği destek verdi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum