Bahar Kalkanı için Şanlıurfa'lı Vatandaşlardan Tam Destek;

Bahar Kalkanı için Şanlıurfa'lı Vatandaşlardan Tam Destek

Şanlıurfatv Haber; Bahar Kalkanı adı altında TSK tarafından başlatılan harekâta, Şanlıurfalı vatandaşlardan tam destek geldi....

Şanlıurfatv Haber

Türkiye geçtiğimiz haftaya TSK’ya karşı İdlib’te gerçekleştirilen ve 33 askerimizin şehit olmasına neden olan saldırı haberleri ile başlamıştı. Yapılan saldırılara misli ile karşılık veren Türk Silahlı Kuvvetleri bu kez Bahar Kalkanı adı altında yeni bir harekat başlatarak, saldırıya misli ile cevap vermesine Şanlıurfalı vatandaşlar büyük destek geldi.

Harekatın ülkemizin güvenliği açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Türkiye ile savaşmak isteyebilecek hiçbir gücün buna cesaret edebilecek bir yapıya sahip olmadığının altını çizdiler. Ayrıca sınır hatlarının mültecilere açılmasının doğu bir hareket olduğunu belirten vatandaşlar, ülkeyi sevmeyenlerin bir an önce bu sınır kapılarından terk etmeleri gerektiğini savundular.

İşte Şanlıurfalı vatandaşların harekat ve sınır hatlarının açılması hakkındaki görüşleri;

Esvet Karakurt; “Tüm dünya 3 maymunu oynuyor”

“Ülkemizin sınırlarında son zamanlarda yaşanan olaylara sadece biz vatandaşlar tanık değiliz. Tüm dünya adeta 3 maymunu oynarcasına sesiz bir şekilde bakmakla yetiniyor. Hemen sınırımızın yanı başında gelişen olayların ülkemize sıçramasını isteyen şer güçlere bizler gerçek gücümüzü göstermek zorundayız.

Harekât aslında geç kalınmış fakat bu geç kalınmanın asıl nedeni ise ülkemiz ve insanlarımızın merhametinden kaynaklanmakta. Fakat her şeyin bir sınırı vardır. Bu sınırları aşmamak gerekir. Aşıldığı zaman bunlara haddini bildirebilecek dünya üzerindeki tek ülke Türkiye’dir. Bizler Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Bahar Kalkanı hareketini sonuna kadar destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Mustafa Toprak; “Şer güçler hukuku kendilerine göre tanımlıyor”

“Ben Üniversitede hukuk okuyan bir öğrenciyim. Adaleti sağlamak için Hukukun bazı kuralları vardır. bu kurallar dünya genelinde benzerlikler taşır ve hepside mağduriyete uğrayanların haklarını savunmak için uygulanır.

Hemen yanı başımızda ülkemiz sınırlarını tehdit eden bir iç savar var ve bunun ülkemize olumsuz yansımalarını isteyen çok sayıda dış güçler bulunmakta. Bu güçler hukuk tanımaz ve global hukuku bile kendi istek ve menfaatleri doğrultusunda kullanmaktan çekinmeyen toplumlardan oluşmakta.

İşte bu doğrultuda her zaman adil bir şekilde insanların haklarını düşünen ülkemizin ne kadar haklı olduğunu gösteren bir acı tabloyu millet olarak yaşamak zorunda kaldık. Türkiye İdlib’te barış ve huzur ortamının yeniden inşası ve mazlumların haklarını savunma açısından bölgede bulunmakta. İşte tamda bunu sağlayacağını bilen rejim güçleri bu menfur saldırıyı gerçekleştirmiş ve bu saldırı bardağı taşıran son damla olmuştur.  

Bizler millet olarak hukuk tanımaz rejim güçlerine ve onların arkalarında duran ağabeylerine bir şekilde bu dersi vermemiz gerekiyordu ve öylede oldu. Bahar Kalkanı harekatı ile tüm dünyaya ülkemiz ile uğraşmanın ne denli yanlış olduğunu ispatladık.

Sınır kapılarını Avrupa’ya gitmek isteyen herkese sonuna kadar açtık. Bizlerde bu kişilerin ülkemizde kalmasını istemiyoruz. Bu kişiler sadece mülteciler değil, ayrıca ülkemizde bulunmak istemeyen vatan hainlerinden de oluşmakta. Ülkemizde kalmak istemeyenlere sesleniyoruz. İşte kapı işte Avrupa buyurun gidin ve asla geriye dönmeyin”

Hafız Mehmet Aslan: “Bomba olur yağarız”

Ülkemiz tarihin her sayfasında sürekli olarak dış güçlerin ince hesaplar yaptığı bir ülke olarak geçer. Ülkemiz Osmanlının yani ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bir ülke. Ülkemizi korumak kanımızın son damlasına kadar korumak her vatandaşın görevi.

Bir Türk şehit olur, onu şehit eden canilerin başına biz millet olarak bomba olur yağarız. Bizler tayfun olur eseriz. Kimse bizim sabır sınırlarımızı zorlamasın. Gerekirse Suriye’yi de haritamıza dahil etmekten çekinmeyiz.

Biz merhameti ve sağduyusu üstün bir toplumuz. Bizler İslam’ın son kalesiyiz. Yüce Allah bu topluma zeval vermeyecektir. Çünkü biz ona gerçek manada iman eden toplumuz. Bahar Kalkanı harekatı olması gereken bir harekattı ve oldu. Tüm dünyanın unutmaması gereken en önemli konu şudur. Her Türk Asker doğar ve şehitlik bizlere ölüm değil, diriliştir. Asla ölümden korkmadık bilsinler ki kıyamete kadarda korkmayacağız.” 

Nurcan Zira: “Mehmetçiğimize uzaman elleri kırmasını biliriz”

“Mehmetçiğimize uzaman elleri kırmasını biliriz. Buna misliyle karşılık verildi be tüm dünya buna şahit oldu. Halende olmaya devam ediyor. Bizler millet olarak onurumuz ve merhamet gururumuz ile tüm dünyaya örnek olmuş bir toplumuz. Gerektiğinde gücümüzü ispatlamaktan hiç mi hiç çekinmeyiz. 

Bu ülke kadınıyla erkeğiyle, yaşlısı ve de genciyle asla cepheden kaçmadı. Cephe bizim adeta ikinci evimiz. Ve bizler o eve giderken ölümden korkmadan içeriye gireriz. Şahadet Kefenleri bizim düğün kıyafetlerimizdir. Bunu giymek herkese nasip olmaz.

Ayrıca ülkemizi sevmeyenlerinde bir an önce pılını pırtını toplayıp açık olan kapılardan bir an önce gitmeleri bizim için sorun değil ödülün ta kendisidir. Biz millet olarak sadece bulunduğumuz kıtaya değil, tüm dünyaya yeteriz. Bahar Kalkanı harekâtına bizler Bahar Kalkanı bayramı diyoruz. Bizim için bir bayram niteliğinde olan harekâta katılım için bizlerde kadınlar olarak sadece küçük bir emir bekliyoruz”

Yaşar Doğanlar: “Harekata destek sloganımız olsun”

“Bahar Kalkanı harekatına tam destek her zaman destek bu bizim sloganımız olsun. Bizler bu harekatın ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bence de daha erken başlaması gereken bir harekatı biraz geç başlattık o kadar.

Kimse bizleri tehdit edemez. Hiçbir ülkenin buna ne cesareti nede gücü yeter. Yüz yıllar öncesinde nasıl ki Türklerden korkarak Çin Seddi’ni inşa ettilerse bunu tüm dünyanın ellerini çenelerinin altına koyarak düşünmeleri gerektiğine inanıyoruz. Gerekirse sadece tüm dünyaya değil, şayet ülkemiz üzerinde farklı hesapları olsa dahi başka gezegenden bile olsa onlara da gücümüz ispatlamaya hazırız.

Kapıları açtık. İşte buyurun gidin ve asla geri dönmeyin. Bizim ülkemiz bizlere yeter ayrıca sınırlarımızı genişletmek istersek dahi bunu da yapabilecek güçte olduğumuzu tüm dünya bilsin. Bahar Kalkanı harekatına desteğimiz artarak sürecektir”

Ali Toprak İş Adamı: “Olması gereken oldu”

“Kapıları açtık buyurun durmayın gidin siz hainleri vatanını satmak için fırsat arayan kişileri asla tutmayacağız. Ülkemizi ciddiye almak istemeyen fakat ülkemizin ciddiyeti karşısında adeta ecel terleri döken Avrupa artık işin ciddiyetini anlamıştır.

Bizler nasihatte bulunduk fakat Avrupa musibet istemiştir. İşte musibet Avrupa’nın kapısında. Uğraşıp dursunlar. Umarım bu durum Avrupa birliğinin de sonu olur.

Bahar Kalkanı harekatı kaçınılmaz bir durumdu ve olması gereken oldu. Mehmetçiklerimiz aynı zamanda yerli ve milli silahlarla adeta rejim güçlerine göz açtırmıyor. Bizim bizden başka gerçekten dostumuz yok.

Bizler dostumuzu da düşmanınızı da iyi bilen bir toplumuz. Bu nedenle karşımızda ülkemiz üzerinde farklı hesaplar yapmak isteyen hangi güç olursa olsun bunun üstesinden gelmeyi ve buna gerekli karşılığı da vermeyi iyi biliriz. Bahar Kalkanı harekatına destek milli bir duruştur ve bu duruş bizim kanımızın her damlasında bulunur”

Yusuf Akdağ Fotoğrafçı: “1915 Ruhu hala içimizde”

“Biz bu ülkeyi fatihten sonra 1915 yılında Çanakkale’de yüce Allah’ın da verdiği güç ile tekrar fethettik ve asla kaybetmeye de niyetimiz yok. Bahar Kalkanı harekatında şehit olan askerlerimiz Çanakkale’de şehit olan Askerlerimizden ayrı kalır bir tarafı yok.

Şahadet şerbeti herkese nasip olmaz. Bizler şehitliği iliklerimize kadar işlemiş bir milletiz. Hiç kimse ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşüremeyecektir. Zaten bunu yapabilecek güce de sahip değiller. İçeride ve dışarıda bizleri parçalamak isteyen tüm hainlere günlerini gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Bahar Kalkanı harekatına hep destek tam destek.”

URFA DAMGA GAZETESİ ÖZEL HABER

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum