Şanlıurfa Esnafında Don Paniği;

Şanlıurfa Esnafında Don Paniği

urfahaber; Son yılların en büyük soğuklarının yaşandığı Şanlıurfa’da yaşanan don olayları esnafta panik havası oluşturdu. Esnaflar donan sebzelerin tezgahlarda kalmasından korkuyor. ...

Şanlıurfa tv Haber

Şanlıurfa'da 

Yaşanan soğuklar her alanda etkisini iyiden iyiye arttırmaya başladı. Yaşanan soğuk havalardan nasibini alan Şanlıurfa da termometreler eksi dereceleri gösterirken, bu durum Şanlıurfalı esnaflarda tedirginlik oluşturdu.

Sebze ve meyvelerin don tuttuğunu belirten esnaflar bu yaşanan durumun satışlarını olumsuz etkilediğini söylediler. Gece saatlerinde soğuk havaların -7 dereceye kadar düşmesinin tezgâhlarda bulunan sebzeleri dondurduğunu söyleyen esnaf hasan Güzel, vatandaşların sebzeleri seçmeye başlamasıyla birlikte almaktan vazgeçtiklerinin altını çizerek; “Şanlıurfa’da hayatımda ilk defa bu kadar soğuk havaların yaşandığını gördüm.

Tezgâhlarımızda bulunan sebze ve meyvelerin ilk defa donduğuna şahit oldum. Erzurum ve Kars gibi soğuk illerde bile bu kadar etkili soğuk havaların yaşanmadığını söyleyen vatandaşlarımız ilk defa Şanlıurfa da bu kadar soğuk havaların etkili olduğunu söylüyorlar.

Elimizde bulunan sebzeleri ne şekilde ve nasıl satacağımızı bilmiyoruz. Çözüldüğü an bu sebzelerin bozulması söz konusu. Tüm ürünlerimiz sebze ve meyveler gibi soğuk havadan nasibini aldılar. Kara kara düşünmekten başka bir çaremiz şu an için yok görülüyor” 

Doğal afet ilan edilsin

Yaşanan don olayının sadece çiftçilere yönelik değil, aynı zamanda etkilenen tüm esnafa yönelik olması gerektiğini kaydeden Esnaf Hasan Güzel, devletin bu konuda gerekli adımları atarak doğal afet ilan etmesi gerektiğini altını çizdi.

Güzel; “Sadece deprem, çığ, sel veya toprak kaymaları gibi olayların doğal afet kapsamından çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Don olayındaki doğal afet kapsamının genişletilerek etkilenin esnaflarında buna dahil edilmesi gerektiği düşüncesindeyiz.

Yaşanan don olayına sıradan bir olaymış gibi bakmak asla doğru değil. Devletin bu konuda gerekli çalışmaları başlatarak zarar ziyan araştırması başlatması gerektiği kanaatindeyiz. Yapılacak çalışmanın ardından esnafları rahatlatacak bir çözüm oluşturulmalı. Aksi takdirde zaten ekonomik krizin etkilediği esnafları birde yaşanan don olayı vuracak ve etkilenen esnaflar bu konuda büyük mağduriyet yaşayacaktır.”

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum