Harran Üniversitesi Bu Sefer Meclisin Gündeminde;

Harran Üniversitesi Bu Sefer Meclisin Gündeminde

Harran Üniversitesi’nde Rektör Hakkındaki İddialar Meclis Gündeminde...

Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu hakkında gündeme gelen iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. 


Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu hakkında gündeme gelen iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Milletvekili Ayan, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sundu.



Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu hakkında gündeme gelen tehdit ve mobbing iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Ayan, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yazılı olarak yanıtlaması talebiyle 16 Nisan 2025 tarihli bir soru önergesi sundu.


Milletvekili Ayan, önergesinde Harran Üniversitesi Ortak Ders Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Halil Yaşar tarafından 12 Nisan 2025 tarihinde kamuoyuna açık şekilde yapılan açıklamaya dikkat çekti. Açıklamada, Rektör Güllüoğlu’nun şahsına ve yardımcılarına yönelik tehdit, tahkir ve kadro vermeme yönünde ifadeler kullandığı, hatta bazı akademik personelin görevden uzaklaştırılacağına dair beyanlarda bulunduğu iddia edildi.


Ayan, üniversitelerde bilimsel özerklik, adalet ve saygı ilkesinin esas olması gerektiğini belirterek, rektörün akademik personele yönelik bu tutumunun devlet adabına ve kamu görevlilerine yakışmadığını ifade etti.


Önergede şu sorulara yer verildi:


Bakanlığa Harran Üniversitesi ile ilgili herhangi bir şikâyet, rapor veya inceleme ulaşmış mıdır?


Üniversite yöneticilerinin akademik personele karşı uyması gereken etik kurallar nelerdir? Bu kapsamda Rektör hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır?


Akademik personelin mobbing veya tehdit durumlarında başvurabileceği bağımsız bir şikâyet mekanizması mevcut mudur?


Rektör’ün sınav planlamaları konusunda şikâyette bulunan personele yönelik tehditkâr ifadeleri doğruysa, Bakanlık ve YÖK bu durumu nasıl değerlendirmektedir? Ne tür yaptırımlar uygulanmaktadır?


Son beş yılda üniversite rektörleri hakkında yapılan etik dışı davranış, baskı ve görevden uzaklaştırma şikâyetlerinin sayısı nedir? Kaçı hakkında işlem yapılmıştır?


Ayan, üniversitelerdeki iş barışı ve akademik özgürlüğün korunması gerektiğini vurgulayarak, konunun tüm yönleriyle araştırılmasını talep etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum