Şanlıurfa'da Eğitimin Başarısı İçin Veliler'de Aktif Olmalı;

Şanlıurfa'da Eğitimin Başarısı İçin Veliler'de Aktif Olmalı

Şanlıurfa'da, geçen yıl başlatılan BİGEP kapsamında ödül töreni düzenlendi....

Yüz binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Urfa'da Bigep töreni düzenlendi.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Şıldak, Şanlıurfa'nın eğitimde örnek bir model oluşturma yolunda olduğunu belirterek, bu yıl ilk kez geniş kapsamlı bir ödül töreni düzenlediklerini ifade etti. Şıldak, 2024-2025 eğitim yılına yönelik uygulama planları ve velilerin eğitimdeki rolü hakkında bilgi verirken, projenin Şanlıurfa'ya önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Tören, ödüllerin takdimi ile sona erdi.

Şanlıurfa'da geçen yıl hayata geçirilen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında ödül töreni düzenlendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Asım Sultanoğlu, vali yarımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından BİGEP’in kent genelinde yaptığı çalışmaları gösteren bir slayt sunumu yapıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Türkiye ikincisi olan Rukiye Demirkıran’ın kısa bir konuşmasının ardından, protokol üyeleri de söz aldılar.

VALİ ŞILDAK: EĞİTİMDE ÖRNEK BİR MODEL OLMA YOLUNDAYIZ

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'nın 750 binden fazla öğrenci sayısıyla Türkiye'deki birçok ilin toplam nüfusundan daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, BİGEP ile eğitimde yeni bir döneme adım attıklarını söyledi.

Amaçlarının eğitimde Şanlıurfa'nın örnek bir model teşkil edecek seviyede güzel, başarılı uygulamalara imza atması olduğunun altını çizen Vali Şıldak, şu şekilde konuştu:

 “Bugün ilimizde geçen eğitim yılında uyguladığımız bu yıl da geliştirerek. Devamlılığını sağladığımız başarıyı izleme, geliştirme projemizin ödül törenine hep birlikte yapacağız. Bir yıl boyunca büyük emek sarf eden eğitimcilerimizi ve başarı sağlayan emsallerine göre çok daha iyi sonuçlar alarak, ailelerini, öğretmenlerini mutlu eden çocuklarımızı, öğrencilerimizi biz de bugün sevindireceğiz. Bildiğiniz gibi eğitime gerçekten birinci öncelik olarak tanımlayarak en büyük değeri, en büyük kıymeti veriyoruz ve bunu sadece Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ya da valilik olarak değil ilimizdeki bütün kamu kurumları, bütün belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve eğitime gönül vermiş tüm vatandaşlarımızın ve tabii ki velilerimizin büyük desteğiyle yapıyoruz. Amacımız eğitim konusunda Şanlıurfa'nın örnek bir model teşkil edecek seviyede güzel, başarılı uygulamalara imza atmasıdır. Bunu da hakikaten şu ana kadar geçtiğimiz bir yıllık süre zarfında okullarımızdaki o heyecan dalgası, o coşkuyla buradaki eğitim kadromuz ispatlamış oldu.”

“EMEĞİN KARŞILIKSIZ OLMADIĞINI BAŞARILARLA GÖSTERDİK”

Vali Şıldak, LGS ve YKS sınavlarında artan başarıların, projenin etkisini gözler önüne serdiğini ifade ederek,  “Bu emeğin hiç de karşılıksız olmadığını, bu yıl LGS ve YKS sınavlarında önceki yıllara göre ilk sıralarda başarı düzeyi yüksek sıralarda yer alan öğrenci sayımızın artmasıyla zaten görmüş olduk. Asıl uygulamayı inşallah bu yıl çok daha verimli şekilde gerçekleştireceğiz.” dedi.

 “EĞİTİMİN BAŞARISI İÇİN VELİLER DE AKTİF OLMALI"

Velilere de çağrıda bulunan Vali Şıldak, çocukların eğitimine sadece öğretmenlerin değil, ailelerin de aktif olarak katkı sağlaması gerektiğinin ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz şu çağrıda bulunmak istiyoruz. Bütün anne babalara, velilere gerçekten 750 binin üzerinde öğrenciye sahip bu Şanlıurfa ilinde eğitimin gerçekten önemsenmesi sadece öğretmenlerimiz tarafından Milli Eğitim camiası tarafından başarılabilecek bir husus değildir. Bu önemsemeyi bu değer hep birlikte yapacağız. Çocuklarımızı takip edeceğiz. Okula devamları konusunda, arkadaş ilişkileri konusunda herhangi bir kötü alışkanlık kazanmamaları konusunda takipçileri olacağız. Onları destekleyeceğiz. İyi bir vatandaş, iyi bir öğrenci olmaları konusunda topluma iyi bir birey olarak kazandırılmaları konusunda aile desteğini onların sürekli yanında tutacağız, arkasında tutacağız. Bu anlayışla hareket edersek biz gerçekten devlet olarak, kurumlar olarak gereken her hamleyi yapıyoruz, her tedbiri alıyoruz, her iyileştirici çabayı gösteriyoruz. Büyük bir özveriyle gayret içinde çalışıyoruz. “

"BU YIL İLK DEFA BU KADAR KAPSAMLI ÖDÜL DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Tamamen yerel kaynaklarla oluşturduğumuz bu proje çalışmasının biz bugün ödül töreninde yüksek sayıda öğrencimizi ve öğretmenimizi de ilk defa bu ölçüde yüksek miktarda ödülle buluşturacağız. diyen Vali Şıldak, “Ve şunu ifade etmek istiyorum. Asıl uygulama 2024-2025 yani bu yıl olacak. Bu güzel uygulamanın Şanlıurfa'mıza hayırlı olmasını, bu yıl çok daha güzel neticelerle vatandaşlarımıza müjdeli haberler vereceğimiz güzel sonuçlar almamıza vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Tören, Şanlıurfa'da eğitim başarısı gösteren öğrencilere ve öğretmenlere ödüllerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum