Şanlıurfa Barosunda Seçim Heyecanı;

Şanlıurfa Barosunda Seçim Heyecanı

Şanlıurfa Barosu'nda başkanlık için seçim takvimi belli oldu....

Urfa Barosunda Avukatlar, 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlerde yeni başkanlarını seçmek üzere sandığa gidecek. Şu ana kadar dört adayın başkanlık için resmi başvuruda bulunduğu bu seçimde, kıyasıya bir rekabet yaşanması bekleniyor.

Avukatlık Kanunu’na göre 2 yılda bir ekim ayında yapılan baro seçimleri kapsamında Şanlıurfa Barosu, 5-6 Ekim tarihlerinde olağan genel kurul ile sandık başına gidecek.

Mevcut Başkan Av. Abdullah Öncel’in tekrar aday olacağı seçimde, yarışa dört aday katılacak. Mevcut Türkiye Barolar Birliği (TBB) Delegesi Av. İsa Yıldızoğluları, Av. Necati Taş ve Av. Serdil İzol da başkanlık için yarışacak isimler arasında. Başka adayların çıkıp çıkmayacağı da merak ediliyor.

Şanlıurfa Barosu’nun 2 bin 160’ın üzerinde üyesi bulunuyor. Eğer 5-6 Ekim tarihlerinde yapılan seçimlerde çoğunluk sağlanamazsa, seçim 12-13 Ekim’de tekrar yapılacak ve bu tarihte çoğunluk aranmaksızın sonuçlandırılacak.

Seçim öncesi heyecan dorukta. Adaylar, liste çalışmalarını hızlandırırken, Şanlıurfa’daki avukatlar da bu süreci yakından takip ediyor.

Ayrıca, eski Baro Başkanı Av. Mehmet Velat İzol ve Av. Hikmet Delebe, TBB delegeliği için aday olacaklar.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum