Şanlıurfa'da Son 1 Ayda 8 İşçi Hayatını Kaybetti.;

Şanlıurfa'da Son 1 Ayda 8 İşçi Hayatını Kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından yayımlanan 2024 Ağustos ayı iş cinayeti Raporu’na göre; Ağustos ayında ülke genelinde 179 işçi, Şanlıurfa’da 8 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti....


İSİG Meclisi, 2024 yılının Ağustos ayını kapsayan İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. Rapora göre ağustos ayında 179  işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Söz konusu raporda ağustos ayında en çok iş cinayetinin yaşandığı iller arasında Şanlıurfa da yer alıyor. 13 işçi ölümü ile raporda İstanbul birinci sırada yer alırken, ikinci sırada Şanlıurfa’da 8 işçinin iş cinayetinde hayatını kaybettiği belirtildi.

İSİG Meclisi’nin her ay açıkladığı raporda istatistikler endişe verici boyutta. Rapora göre ülke genelinde ağustos ayında en az 179 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti.

ŞANLIURFA’DA 8 İŞÇİ İŞ CİNAYETİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa, işçi cinayetlerinin sık yaşandığı şehirler arasında ikinci sırada yer aldı.

Ağustos ayında, hayatını kaybeden işçilerden 7’si çocuk, 9’u mülteci göçmen olarak belirlenirken, inşaat ölümlerinden 47 kişi, tarım ve orman ölümlerinden 39 kişi, taşımacılık ölümlerinden 24, konaklama ölümlerinden 10 kişi, madencilik ölümlerinden ise 8 kişi yaşamını yitirdi.

Son olarak da ağustos ayında, Şanlıurfa’da 8 işçi, İstanbul’da 13 işçi, Aydın’da 8 işçi, Çorum’da 6 işçi, Gaziantep 6 kişi ve Muğla’da 6 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum