Başkan Çiftçi Meclis'te Bazı Kararlar Neden Red Edildi Açıklaması;

Başkan Çiftçi Meclis'te Bazı Kararlar Neden Red Edildi Açıklaması

Karaköprü Belediyesi Eylül ayı belediye meclis toplantısı Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan meclis toplantısında Başkan Çiftçi gündeme gelen konuları değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu....

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den açıklama

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eylül ayı belediye meclisinde gündeme dair konulara ilişkin açıklamada bulundu. Çiftçi, “Biz yerimizdeyiz, yolumuza devam ediyoruz. Halkın bizi görmek istediği yerde, 31 Mart’ta başladığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz.” Açıklamasında bulundu. 


 Başkan Nihat Çiftçi, araç kiralama yerine iller bankasından alınacak krediyle araçların satın alınması konusunda meclisten yetki almak için götürülen gündem maddesinin siyasi gerekçelerden dolayı reddedildiğini ifade etti.

"TALEBİMİZ SİYASİ GELİŞMELERDEN DOLAYI REDDEDİLDİ"

Nihat Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Başkan Çiftçi konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Karaköprü Belediyesi bünyesinde temizlik, süpürme, çöp toplama ve sulama araçları olmak üzere Karaköprü’ye hizmet için zorunlu olan 70 adet kiralık aracımız bulunmaktadır. Kiralama ücretine baktığımızda bu araçları satın alırsak iki yıl içerisinde bu parayı amorti edebileceğimizi ve kendi araçlarımıza sahip olacağımızı gördük. Biz her ay kiralama ücreti olarak verdiğimiz parayı kredi taksiti olarak verip araç sahibi olmak istedik.

İller Bankası ve Devlet Malzeme Ofisi ile bir iş birliği içerisine girip en düşük faizle kredi almak için meclisimizden onay almak istedik. Gündeme getirdiğimiz bu talebimiz siyasi gelişmelerden dolayı AK Parti grubu ve bağımsız meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Meclisin kararına saygımız sonsuzdur.

Biz Karaköprü’nün helal oylarıyla seçilmiş arkadaşlarımızla birlikte Karaköprü’nün ve kamunun yararına olan her adımı atacağız. Biz yerimizdeyiz, yolumuza devam ediyoruz. Halkın bizi görmek istediği yerde, 31 Mart’ta başladığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz. Ocak ayında imar komisyonuna havale edilen Aşık-Öğütçü 1/1000’lik planı daha önce büyükşehirden geçmişti. Yapılan itirazlar sonucunda bu plan yeniden komisyonumuza geldi.

Aşık-Öğütçü’de depremde mağdur olan vatandaşlarımız için konutlar yapılıyor. Bu konutların bir an önce bitirilip ruhsatlandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu talep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızdan bize geldi ve biz de bu talep doğrultusunda iş ve işlem yapıyoruz.

Yine siyasi durumlardan dolayı “ rağmen mecliste ret oyu kullandılar. Amacımız burada fakir fukaranın, depremde mağdur olan vatandaşlarımızın bir an önce evlerine kavuşmalarını sağlamaktır. Biz gerek TOKi Başkanlığının gerekse Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığının talebini yerine getirdik.

Biz ne yaptığımızı biliyoruz, her zaman kamunun yanında olacağımızı ve Karaköprü’nün yararı neyi gerektiriyorsa orada duracağımızı net olarak ifade etmek istiyorum. Tüm Karaköprülü hemşerilerime saygılarımı sunuyorum, kamuoyu her zaman en sağlıklı şekilde bilgilendirilecektir”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum