Adalet Bakanı Tunç, Şanlıurfa'da Yapılacakların Sözünü Verdi..;

Adalet Bakanı Tunç, Şanlıurfa'da Yapılacakların Sözünü Verdi..

Bakan Tunç Şanlıurfa'dan önemli mesajlar verdi!...

Şanlıurfa Adalet Sarayı Ek Bina Temel Atma Töreni, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa’ya önemli mesajlar ve müjdeler verdi, 


DEPREM BÖLGESİNDE 16 BİN 652 BİNANIN HASARLI OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem sonrasında 16 bin binanın hasarlı olmadığının bilirkişi raporu ile tespit edildiğini ifade ederek, “Bugün tarihin ve kültürün buluştuğu medeniyetin beşiği Şanlıurfa’dayız. Kusur raporları da devam ediyor. Bilirkişi incelemeleri de devam ediyor. İdari yargıda dava yoğunluğu oldu. Bizim yargı hizmetlerimizde hızlıca devam ediyor. Bugüne kadar 48 bin 226 deprem bölgesinde karar verildi idari yargıda 16 bin 652 binanın hasarlı olmadığı ve yıkılmaması gerektiğine karar verildi. İdari yargıda özellikle bilirkişi incelemeleri sonrasında yıkılmaması gereken binanın yıkım kararının iptal edilmesi ve vatandaşlarımızın bu anlamdaki taleplerinin yargı kararlarıyla da sağlıklı bir karara kavuşması da önemliydi” dedi.

URFA’YA 98 MAHKEME KURULDU

Şanlıurfa’ya 2024 yılında 98 mahkeme kurulduğunu ifade eden Bakan Yılmaz Tunç, “Artan taleplerin karşılanması için 11 ilimizde yeni mahkemeler kuruldu. 99 adli, 21 idari olmak üzere toplam 120 ilk derece mahkemesinin kurulmasını sağladık. 4 idari 2 adli olmak üzere de 6 istinaf dairesinin 11 vilayetimizi kapsayacak şekilde açılmasını sağladık. Şanlıurfa ilimizde 2024 yılında merkezde 40, Viranşehir’de 15, Siverek’te 12, Birecik’te 8, Suruç’ta 7, Ceylanpınar’da 5, Akçakale ve Harran’da 4’er, Bozova, Halfeti ve Hilvan’da 1’er olmak üzere toplam 98 yeni mahkeme kurarak yeni hakim ve savcılarımızı ve yargı personelimizin atamalarını gerçekleştirerek Şanlıurfa’mızda ilçelerimizde yargı hizmetlerinin aksamadan daha hızlı ve daha etkin bir şekilde yürütülmesiyle ilgili tedbirlerimizi aldık” diye konuştu.


Şanlıurfa’ya da müjdeler veren Bakan Tunç konuşmasına şöyle devam etti:

“O yatırım programına alınan Birecik Belediye binası var. 12 bin 297 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bize de inşallah hızlıca yatırım süreçlerini takip etmek düşecek. Birecik’e de inşallah adalet binası kazandıracağız. Yine Suruç’a adalet binası kazandıracağız. 5265 metrekare kapalı alana sahip olacak. Karadut köyünde 4500 metre kare yüzölçümlü arazi üzerinde Suruç adalet binasının da çalışmalarını takip ediyoruz. Viranşehir 28 bin metrekare alana sahip olacak. Viranşehir’e de Hürriyet Mahallesi 31 bin metrekare arsa üzerinde Viranşehir Adalet binasını inşallah yapımını gerçekleştireceğiz. İlçelerimizin adalet binalarının en hızlı şekilde yapılması için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Buradan Şanlıurfalı hemşerilerimize bunu söz olarak veriyoruz. Şanlıurfa’mıza merkez ve ilçelerimizde toplamda 312 adalet personeli konutunu yatırım programına almıştık. Bunların bir kısmının proje çalışmaları, yer tespit çalışmaları, bir kısmının da ihale çalışmaları devam ediyor.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum