Tarım Şehri Şanlıurfa'da Soya Ekimi Yaygınlaştı;

Tarım Şehri Şanlıurfa'da Soya Ekimi Yaygınlaştı

Şanlıurfa 'da GAP sayesinde sulama imkanları artınca çiftçiler, soğan, sarımsak patates ve soya gibi alternatif ürünler yetiştirmeye başladı. Şanlıurfa’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, "Benim Ziraat Doktorum" uygulaması ile soya üreticilerine destek verdi....

GAP ile sulama imkanlarının her geçen gün geliştiği Kentte ekonomik getirisi yüksek ürünlerin çeşitliliği de artıyor.

Şanlıurfa'nın verimli arazilerinde, Türkiye pamuk üretiminin yüzde 42'si, mercimek üretiminin yüzde 36'sı, buğday üretiminin yüzde 10'u ve arpa üretiminin yüzde 11'i yapılıyor.

Yaklaşık 6 milyon 394 bin dekarda hububat yetiştirilen kentte sulanabilir tarım alanlarının genişlemesiyle ürün çeşitliliği de artıyor.

SOYA EKİMİ YAYGINLAŞIYOR

Pamuk, sebze, mısır, mercimek ve buğday ilde en fazla yetiştirilen ürünler arasında yer alırken, çiftçiler alternatif ürün olarak da soya ekmeye başladı.

Şanlıurfa’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, soya üretiminin yaygınlaştırılması projesi kapsamında üreticilere bitkisel üretim ve bitki sağlığı şube müdürlüğü personeli, Haliliye ilçesi Mutluca ve Mamuca Mahallelerinde soya üreticileriyle bir araya geldi.

Ekipler, üreticilere teknik destek vererek, soya ürününün çiçeklenme evresinde hakkında  genel bilgilendirme yaptı.

Ekipleri sahada yaptıkları çalışmada, Mutluca ve Mamuca Mahalleleri üretim alanlarında Beyaz Sinek yoğunluğu görülmesi üzerine üreticilere gerekli tavsiyelerde bulundu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum