Harran Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında;

Harran Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında

Şanlıurfa'nın ilk ve tek üniversitesi olan Harran Üniversitesi 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde yaklaşık yüzde 97'lik doluluk oranına ulaştı ve birçok üniversiteyi geride bıraktı....

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Harran Üniversitesi bu yıl da büyük ilgi gördü. Üniversitemizin lisans ve ön lisans programları, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde yaklaşık yüzde 97'lik doluluk oranına ulaştı ve birçok üniversiteyi geride bıraktı.


Bu yıl Harran Üniversitesi, lisans programlarını tercih eden 2.682, ön lisans programlarını tercih eden 4.187 olmak üzere toplamda 6. 869 gencimiz Harran Üniversitesi ailesine dahil oldu. Harran Üniversitesi, Lisans programlarında yüzde 94.96, ön lisans programlarında ise yüzde 99,96 doluluk oranı yakalayarak, öğrencilerin yoğun ilgisini çekti.


Üniversitemiz, alanında uzman akademik kadrosu, nitelikli eğitim anlayışı ve bilimsel başarılarıyla saygınlığını daha da artırmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından belirlenen kontenjanların büyük bir kısmı doldu ve Harran Üniversitesi, toplam kontenjanda yüzde 96,79 doluluk oranıyla tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı.


Akreditasyon ve Uluslararasılaşma yolunda önemli projelere imza atan Harran Üniversitesi, öğrencilerine sosyal, kültürel, spor, gastronomi, turizm, sağlık, tarım, teknoloji ve yapay zeka gibi birçok alanda tam donanımlı bir eğitim sunmayı hedefliyor.


Son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalarla takdir toplayan Harran Üniversitesi ailesine katılan tüm yeni öğrencilere 2024-2025 eğitim-öğretim yılında başarılar diliyoruz.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum