Haliliye'de Sıfır Atık Marketlerle Doğayı Koruyor;

Haliliye'de Sıfır Atık Marketlerle Doğayı Koruyor

Haliliye Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sıfır Atık Marketler aracılığıyla toplanan geri dönüştürülebilir atıklar ile vatandaşlara çevre bilinci aşılanıyor....

Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle geri dönüşüm atağı devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Sıfır Atık Birimi bünyesinde hizmet veren Sıfır Atık Marketler ve ilçenin muhtelif noktalarına yerleştirilen geri dönüşüm materyalleri, vatandaşları dönüştürülebilir atıkları toplamaya teşvik ediyor. Geri dönüşüm bilincinin aşılanması amacıyla hayata geçirilen proje ile Devteyşti, Şair Nabi ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sıfır Atık Marketler aracılığıyla vatandaşlar, geri dönüşüme katkı sunacak atıklarını toplayarak, marketlere teslim ediyor. Getirilen atıkların ağırlığı karşılığında ise vatandaşlara çeşitli temizlik ürünleri ve hediyeler veriliyor. Marketler ve sıfır atık materyaller aracılığıyla her gün toplanan yüzlerce kilo kağıt, plastik, cam, metal, atık pil ve bitkisel atık yağlar ile çevre kirliliği önleniyor.


Vatandaşlara çevre bilincinin aşılandığı çevre dostu proje ile daha temiz bir Dünya için yürütülen hummalı çalışmalar devam ediyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum